Haberler

JMUNESCO Etkinliklerinde Ortaokul Öğrencilerimiz Okulumuzu Başarıyla Temsil Etti

202203151404010 623072a1c1c30

Tüm dünyada öğrencilerin, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerin sorunları üzerine eğilerek İngilizce diplomasi eğitimi almaları amacıyla düzenlenen, Model Birleşmiş Milletler organizasyonlarından biri olan, “Junior Model United Nations Educational Scientific and Cultural Organization Conference in Turkey” etkinliğinde İngilizce öğretmenlerimiz İpek Ç. Öztürk ve Esra Öztürk rehberliğinde 8.sınıftan 15 öğrencimiz üstün başarı göstermişlerdir.

Arcan Işık, Yavuz Bora Duran, Deren Toker, Alya Altan, Melis Yılmaz, Zeynep Arslan, Sinejan Akyolal, Elif Banu Abiş, Ege Özbilen, Ece Şahin, Demir Nazlıaka, Aslan Bıyıkoğlu, Yağmur Bıçakçı, Defne Arıhan ve Defne Türkoğlu’ndan kurulu öğrenci delegasyonu olarak 25-26-27 Şubat 2022 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi Uluslararası Laboratuvar Okulu (BLIS)’nun çevrimiçi ortamda düzenlediği etkinliğe katılmışlardır. Öğrencilerimiz, etkinlikte oy çokluğu ile kabul edilen çözüm önerilerinin 4’ünde ana sunucu, 5’inde ise yardımcı sunucu olarak görev alma, seçkin delege, en iyi delege ve mansiyon ödülleri alma başarısını göstererek okulumuzu onurlandırmışlardır. Ayrıca Arcan Işık ve Selen Turhan 10-11-12 Mart 2022 tarihlerinde TED Bodrum’un düzenlediği TBMUN’22 Konferansı’nda da okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir.

WhatsApp Image 2022 03 16 at 12.56.41

Öğrencilerimiz JMUNESCO etkinliğine hazırlık sürecinde TED Ankara Koleji Lisesi “Politika ve Diplomasi Kulübü” ile bir araya gelerek, Birleşmiş Milletler’in amacı, ana organları ve çalışma alanları hakkında bilgilendirmenin yapıldığı etkinlikte soru ve paylaşımlarıyla heyecanla katılmışlardır. Bu keyifli seminerde öğrencilerimizin davetini kabul eden Lise Politika ve Diplomasi Kulübüne teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin bu süreçte edindikleri İngilizce dil becerisi ve diplomasi konusundaki bilgilerini gelecekte de her platformda kullanmaya devam ederek pek çok başarıya imza atacaklarını umuyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 16 Mart 2022 13:14