Haberler

Güvenli İnternet Günü

“Hep birlikte daha iyi bir internete”

202002120947030 5e439f67be46b

Güvenli İnternet Günü(GİG) , dijital teknolojilerin özellikle çocuklar ve gençler arasında güvenli ve pozitif kullanımını desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle, INSAFE/INHOPE ortak ağı tarafından her yıl Şubat ayının ikinci haftasının ikinci günü kutlanmaktadır. 2004 yılında AB SafeBorders projesinin girişimi ile başlayan ve 2005 yılında INSAFE ağının en eski eylemlerinden biri olarak kabul edilen Güvenli İnternet Günü, dünya çapında yaklaşık 130 ülkede kutlanmaktadır.

Her yıl düzenli olarak yapılan Güvenli İnternet Günü (GİG), bu yıl 10-11 Şubat tarihlerinde etkinliklerle kutlanmıştır. Bu etkinliklerde güncel endişeleri yansıtan bir konu seçilmekte ve siber zorbalıktan sosyal ağlara kadar ortaya çıkan çevrimiçi sorunların farkındalığının arttırılması hedeflemektedir.

Güvenli İnternet Günü Hedefleri:

  • Herkesin teknolojiyi sorumlu, saygılı, eleştirel ve yaratıcı bir şekilde kullanmayı bildiği; hem güvenli hem de daha iyi bir internet oluşturmak,
  • Daha iyi bir internet için herkesi üzerine düşeni yapması konusunda teşvik etmek amacıyla; çocuklara, gençlere, ebeveynlere, bakıcılara, öğretmenlere, eğitimcilere ve sosyal hizmet uzmanlarına, bunların yanı sıra sektöre, karar alıcılara ve politikacılara ulaşmayı hedeflemek,
  • “Hep birlikte daha iyi bir internete” sloganı ile internetin pozitif gücünü kullanarak insanları bir araya getirmeyi sağlamak ve herkesi bu harekete katkı ve katılım sağlamaya teşvik etmek.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinde de ortaokul öğrencilerimiz bu etkinliklerde yer alarak günün anlam ve önemini içeren sunumlar, afişler, videolar hazırlayarak internette güvende olmak için neler yapılması gerektiğini tartıştılar ve günün anlam ve önemine dikkat çektiler.

Unutmayalım ki herkes çevrimiçi ortamda pozitif fark yaratmaktan sorumludur. Hepimiz, sanal ortamda da başkalarına karşı nazik ve saygılı davranmalı, uygunsuz ya da yasa dışı içerikleri ve davranışları ihbar ederek interneti doğru bir şekilde kullanmalıyız. Biliyoruz ki dijital dünyada gizlilik yoktur, paylaşılan her şey birileri tarafından görülür. 

İnternette güvende olmanız dileğiyle… 

202002120947031 5e439f67c0374    202002120947035 5e439f67c5230