Haberler

“Zorbalığa Hayır” Haftası

    

5-16 Şubat 2018 tarih aralığı boyunca, İlkokulumuz genelinde “Zorbalığa Hayır” farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi. İlkokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi tarafından hazırlanan çalışmalar sınıflarda ve okul genelinde uygulandı.

Geçtiğimiz hafta boyunca öğrenciler, kendi oluşturdukları zorbalık karşıtı sloganlarla, Görsel Sanatlar derslerinde t-shirt kalıplarına tasarımlar yaptılar. Bu tasarımlar takip eden hafta boyunca kolej sokağında sergilendi.

8-9 Şubat 2018 tarihlerinde PDRM uzmanları tarafından bütün düzeylerde öğrencilerimize, amfi tiyatroda, “Zorba Olma Kanka Ol” başlıklı sunum, davranışlarından sorumlu oldukları alt başlığı çerçevesinde sunuldu.

Bu sunumda; davranışlarından kendilerinin sorumlu olduğu, iyi arkadaşlık tanımı, iyi arkadaşlık kuralları, zorbalığın ne olduğu, zorbanın yanında değil karşısında olmaları gerektiği, zorbalıkla karşılaştıklarını düşündükleri durumlarda, yetişkinlerden yardım istemelerini ve diğer kendilerini koruma becerileri üzerinde duruldu. Sunum konuyla ilgili kısa videolarla desteklenerek, somutlaştırarak hayatlarına alma oranlarının arttırılması hedeflendi. 

Müzik derslerinde bu konuda hazırlanmış rap şarkıyı seslendirdiler. 9 Şubat 2018 öğle tatilinde, bu rap parçanın yaratıcısı 12. sınıf öğrencimiz Eren BÜKEN ve grubunun konseri ile ilkokul öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de  “zorbalık” konusundaki farkındalıkları arttı. Yine aynı gün okul radyosundan da Eren BÜKEN ve arkadaşlarının mini bir konseri öğrencilerimizle buluştu.

“Zorbalığa Hayır” slogan yarışması sonuçları 16 Şubat 2018 tarihinde bayrak töreni öncesinde okul radyosundan duyuruldu ve başarılı bulunan öğrenciler kendi sloganlarını okul radyosundan arkadaşları ile paylaştı. Sertifikaları ise Okul Müdürümüz Melek KOCATÜFEK tarafından öğrencilerimize sunuldu.

Öğrencilerimizin, gösterdikleri duyarlılık, çalışmalara katılma istekleri, zorbalık karşıtı duruşları ise çalışmanın olumlu sonuçlanması anlamında değerlendirildi. 

Son DüzenlenmeSalı, 20 Şubat 2018 14:36