Haberler

8. Sınıf Öğrencilerimiz Münazara Etkinliğinde Fikirleriyle Fark Yarattı

“Bir oyundur düşünce, tıpkı rubik küp gibi… Bizler de bu oyunun bir parçası olup önce çözeceğimiz yüzü seçtik.  Araştırdık, çok ama çok araştırdık. Tutamadık düşüncelerimizi, kilit vurmadık onlara. Savunduğumuzu reddettik, reddettiklerimize inandık. Hepimiz konuya bambaşka yerlerden baktık, düşüncelerimizle birbirimizi tamamladık. Kendimiz olduk. Derledik, topladık, bir yandan da zamanı kovaladık. Hep heyecanlıydık ama heyecanımızı öğrendiklerimizle yatıştırdık. Birbirimize, düşüncelerimize saygı duyduk ve hep inandık. Ve oyunun sonunda ortaya kocaman bir bilgi ağacı çıktı.”

Türkçe Zümresi tarafından hazırlanan “FİKRİNLE FARK YARAT” başlıklı münazara etkinliği 17 Ocak’ta İlkokul amfi tiyatroda 8. sınıflar arasında gerçekleştirildi.

Bir şeyi bilmek onu anlamakla olur. Öğrencilerimiz de bildiklerini anlatmak, fikirleriyle fark yaratmak için iki oturumdan oluşan münazara etkinliğinde bir araya geldi.

9.10-10.40 saatleri arasındaki ilk oturumda öğrencilerimiz “eğitimde önemli olan unsurlara” iki farklı pencereden baktılar: “EĞİTİMDE AİLE Mİ, OKUL MU DAHA ÖNEMLİDİR?”

“EĞİTİMDE OKUL ÖNEMLİDİR.” tezini savunan öğrencilerimiz:

Grup Sorumlusu:  EMİR YAZICI
ÖZDEN DURU ÇİFTÇİ
SELİN KARAGÖZOĞLU
SELEN PEHLİVANOĞLU
MISRA SİMGE UYSAL

“EĞİTİMDE AİLE ÖNEMLİDİR.” tezini savunan öğrencilerimiz:

 Grup Sorumlusu:  SU NAZ KILIÇ
 İSMİHAN UĞURLU
 SUDE ÇAPOĞLU
 MURAT DENİZ ÇELİK
 BORA DEMİR

Öğrencilerimizin beşer dakikalık konuşmaları jüri tarafından değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda “EĞİTİMDE OKUL ÖNEMLİDİR.” tezini savunan öğrencilerimiz başarı belgesi almaya hak kazandı. Öğrencilerimizin başarı belgelerini Okul Müdürümüz Sayın Ayşe Nalan Kaskan, “EĞİTİMDE AİLE ÖNEMLİDİR.” tezini savunan öğrencilerimize katılım belgelerini Müdür Başyardımcımız Sayın Yılmaz Bal verdi.

  

13.00-14.20 saatleri arasındaki ikinci oturumda öğrencilerimiz “teknolojinin hayatımızdaki yeri”ne, “TEKNOLOJİ HAYATIMIZI YÖNLENDİRMELİ Mİ, YÖNLENDİRMEMELİ Mİ?” sorularına yanıt bulmaya çalışarak değindiler.

“TEKNOLOJİ HAYATIMIZI YÖNLENDİRMELİ.” tezini savunan öğrencilerimiz:

Grup Sorumlusu:  ECE SAĞIROĞLU
SUDE GÜNAYDIN 
ATA SOYKAL
ARMAN CAN DÜNDAR 
DİLARA YALÇIN

 

“TEKNOLOJİ HAYATIMIZI YÖNLENDİRMEMELİ.” antitezini savunan öğrencilerimiz:

 Grup Sorumlusu:  AYÇA ZAL      
ALARA NUR MENTEŞ             
YİĞİT ALİ DOĞAN     
EMİR İNAN KARAKAN             
ECENAZ TÜRE

 

Öğrencilerimizin beşer dakikalık konuşmaları jüri tarafından değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda “TEKNOLOJİ HAYATIMIZI YÖNLENDİRMEMELİ.” antitezini savunan öğrencilerimiz başarı belgesi almaya hak kazandı. Öğrencilerimizin başarı belgelerini Okul Müdürümüz Sayın Ayşe Nalan Kaskan, “TEKNOLOJİ HAYATIMIZI YÖNLENDİRMELİ.” tezini savunan öğrencilerimize katılım belgelerini Müdür Başyardımcımız Sayın Yılmaz Bal verdi.

  


 

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 31 Ocak 2018 13:27