Lise Kısmı Teknoloji ve Robotik Topluluğu’ndan İlkokul Kısmı 4. Sınıf Öğrencilerine Konferans

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi BilişimTeknolojileri Zümresi Teknoloji ve Robotik Topluluğu tarafından ilkokul anfi tiyatroda okulumuz 4. Sınıf öğrencilerine öğretmenimiz H.Soner YÜCEL rehberliğinde 2 ayrı oturumdan oluşan bir konferans düzenledi. Konferans içeriği olarak topluluğun yaptığı ve üzerinde çalıştığı projeler sunuldu.

Genel olarak robot teknolojileri, akıllı cihazlar, giyilebilir teknolojiler, programlama, mobil programlama ve yapay zeka konu başlıklarına değinildi. Lise öğrencileri, ilkokul öğrencilerimizin de bu tip çalışmaları yapabilmeleri için neler yapmaları gerektiğinden ve projelerin hayata geçirilme sürecinden bahsettiler. Dışardan çok zor gibi görünen bu çalışmaların araştırma, istek, paylaşım ve takım çalışması ile çok kolay bir hale dönüşebildiğini anlattılar.

Konferansda öğrencilerimizin algoritmik düşünme, yaratıcılık, yenilenme, problem çözme, üretkenlik kapasitelerinin artırılması ve projeler hazırlamaya teşvik edilmeleri hedeflenmiştir.

Konferans, okulumuz ilköğretim ve lise bilişim teknolojileri zümreleri ortak çalışmaları kapsamında düzenlenmiştir.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 17 Ocak 2018 12:51