Haberler

6. Sınıf Ortaokul Öğrencilerimizin Haritacılık Serüveni

“Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü”  6.sınıf öğrencileri, 10 Ocak 2018 Çarşamba günü Öğrenci ve İdari İşler Müdür Yardımcısı Hakan CAMGÖZ,Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Songül KUMBASAR ve Büşra DÖNMEZ rehberliğinde Haritacılık Müzesi’ni gezdiler.

Gezinin ilk bölümünde Harita Mühendisi tarafından haritanın ne olduğu, çeşitleri ve haritalardan günlük yaşamımızda nasıl faydalanıyoruz konularını içeren  bir tanıtım yapıldı. Tanıtım sırasında öğrencilerimiz de sorular sorarak konu ile ilgili var olan bilgilerini pekiştirme fırsatı buldular.

Müze gezisinde öğrencilerimiz kabartma haritaların yapılma sürecini ilgiyle izlediler. Harita yapımının tarihsel süreç içerisinde uğradığı değişimin farkına vardılar. Teknolojik gelişmelerin  haritacılığa sağladığı katkıların sergilendiği bölümde ise öğrencilerimiz geçmiş ile günümüzdeki haritalar arasındaki farklılıkları inceleme fırsatı buldular .

Müze gezisi sırasında gerçekleştirilen  tüm etkinliklere ilgi ve merakla katılan öğrencilerimiz gezi sayesinde  Sosyal Bilgiler Dersi’nde öğrendikleri bilgileri deneyimleyerek pekiştirme fırsatı buldukları için çok mutlu oldular.