Haberler

"Liseliler Kardeşlerine Kodlama Öğretiyor" Projesi İlkokul Kısmımız ile Devam Etti

  

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi BilişimTeknolojileri Zümresi tarafından okulumuz anaokulu, ilkokul ve ortaokul bölümlerimizde bulunan öğrencilerimize takım çalışması, algoritma, analitik- algoritmik düşünme, kodlama ve problem çözme yeteneklerini artırma amaçlı eğitimler planlanmıştır. Eğitimler, öğretmenimiz H. Soner YÜCEL gözetiminde "Liseliler Kardeşlerine Kodlama Öğretiyor." projesi kapsamında, lise öğrencilerimiz tarafından yapılmaktadır. Eğitimimizin ikinci aşamasının gerçekleştirildiği İlkokulumuzda birinci sınıf öğrencilerine öğretmenlerimiz Elif Kılıç ve Özden Çimen rehberlik etmiştir.

Eğitim Süreci

İlkokulumuzdaki eğitimlerimizde genel kullanmış olduğumuz problem ve çözüm önerilerimizin dışında öğrencilerimize kendilerinin çözmesi gereken problemler sunulmuş, çözüm önerileri alınmış ve aynı problem için farklı çözümler üretilmiştir. İlkokulumuzda gerçekleştirilen eğitimimizde Cubetto Eğitim Seti ve Scratch Jr programının yeraldığı ders programımız kullanılmıştır. Eğitimlerimiz bilgisayar laboratuvarlarında gerçekleştirilmiştir. Bu proje ile 1. sınıflar, Bilişim Teknolojileri dersinde öğrendikleri kodlama becerilerini pekiştirmişlerdir.

  

  

     

Cubetto 3-7 yaş arasındaki ço­cuklara analitik-algoritmik düşünme ve kodlama becerisi kazandırmayı amaçlayan bir eğitim setidir. Cubetto eğitim setinde bir adet robot, renkli bloklar ve kontrol panosu yer alır. Dört farklı renkteki blokların her biri renklerine göre farklı gö­revleri gerçekleştirir.

Scratch Junior 5-7 yaş grubu için yapılmış görsel bir programlama dilidir. Çocukların problem çözmelerini, kendi projelerini oluşturmalarını ve yaratıcılıklarının gelişmesini amaçlar. Programlama dilinin kolay, okuma-yazma gerektirmemesi, anlaşılabilir olması ve aynı zamanda renkli ve eğlenceli bir yapıya sahip olması çocukların ilgisini fazlasıyla çekmektedir.

Yaptığımız etkinliklerde çocuklarımıza belirli ve birde fazla çözümü olan görevler verilmiş ve bu görevlerde çocuklarımızın prob­lemleri çözmeleri ve farklı çözüm yolları bulmaları istenmiştir.

Sonuç olarak bu etkinliklerle çocuklarımızın;

·         Takım çalışması mantığının gelişmesi

·         Analitik-algoritmik düşünmeleri

·         Algoritma kavramını anlamaları

·         Mantıksal akıl yürütmeleri

·         Yaratıcılıklarının artması

·         Problem çözme yeteneği ve çevikliği kazanmaları

hedeflenmiştir.

 

 

 
Son DüzenlenmeÇarşamba, 17 Ocak 2018 09:40