Haberler

Minecraft Education Edition Çalıştayı’na Katıldık

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi 5. sınıf öğretmenlerimiz, 06-07 Ocak 2018 tarihlerinde Microsoft İstanbul Eğitim Merkezi’nden gelen yetkililerle ortak bir çalıştay düzenlediler. Çalıştaya disiplinler arası işbirliğiyle matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi zümrelerinden öğretmenlerimiz de destek verdiler.

  

Minecraft Education Edition ile bilgisayar oyunlarının eğitim ortamlarına entegrasyonu üzerine yapılan çalıştayda, çocukların oyuna oynamaya olan isteklerinin eğitim sürecinin nasıl bir parçası haline getirilebileceği konusu ele alındı. Programa Mayıs ayında eklenen kodlama güncellemesi ile öğrencilerin eğlenirken aynı zamanda öğrenebilecekleri de gösterilerek, pogramın eğitimde kullanım şekilleri üzerine etkinlikler yapıldı.

  

Minecraft Eğitim Sürümü, içerik olarak öğrencilere sunabileceği seçenekler açısından çok zengin. Öğretmenler tarafından çeşitli komutlarla kontrol edilebilmesi, kurallar konulabilmesi de mümkün. Öğrencilere verilen talimatlarla, yaratıcılıklarının da ön plana çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Birçok derse yardımcı olacak şekilde kurgulanmış programda çok fazla eğitim materyali bulunuyor. Kodlama ara yüzü ise bilişim derslerinde özellikle kullanılacak alan olarak karşımıza çıkıyor. Program, kod blokları veya Java programlama diliyle öğrencileri programlama alanında da oldukça destekliyor. 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 10 Ocak 2018 16:02