4.Sınıf Öğrencilerimiz Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesine Gezi Düzenlediler

4.sınıf öğrencilerimiz, 9 - 17 Ekim tarihleri arasında, Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesine gezi düzenlediler. Milli kültürü yansıtan ögeleri tanımak, sosyal bilgiler dersinin “Kültür ve Miras” ünitesine ait kazanımlara destek vermek amacıyla düzenlenmiş olan gezide öğrencilerimiz; ön hazırlıklarını yaptıkları çalışmanın, gezi sonrasında da değerlendirme çalışmalarını tamamlayarak, günlük yaşamla bağ kurma, çıkarımda bulunmagözlem, inceleme, araştırma, düşüncelerini görsel olarak ifade edebilme gibi becerilerinin gelişimine katkıda bulunmuşlarıdır. Müzede, Hacivat – Karagöz gösterisi, masal dinleme etkinliği, deyimlerin doğduğu yaşantılar, el sanatları örnekleri, geleneksel çocuk oyunları, milli kültürü yansıtan ögeler ve kullanımları paylaşılmıştır.