Haberler

Sosyal Sorumluluk Projemiz Kapsamında TEGV İle İşbirliği İçerisinde Lost İn Space Adlı Oyunumuzu Sahneledik

11. sınıf UB Programında eğitimlerini sürdüren bir grup gönüllü öğrencimiz, sosyal sorumluluk anlayışları çerçevesinde ve CAS kapsamında TEGV ile işbirliği içerisinde Etimesgut Güneşevler İlkokulu’nun 3-M sınıfı öğrencileri ile 2016-2017 öğretim yılı süresince çalışmalar gerçekleştirdiler. Bu çalışmalarda amaç, öğrencilere temel düzeyde İngilizce öğretmek ve onlarla İngilizce bir oyun sahnelemekti.

Öğrencilerimiz CAS danışmanları ile birlikte TEGV yetkilileri ile toplantı yaparak çalışmanın yapılacağı gün ve saatler ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuşlar ve buna göre her Cuma okul çıkışında 15:30-17:00 saatleri arasında TEGV’in Etimegut’da bulunan kampüsünde çeşitli eğitici etkinlikler gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerimiz Güneşevler İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşmadan önce TEGV’de tam günlük bir gönüllülük eğitimi alarak sertifika almaya da hak kazanmışlardır. Çalışma kapsamında öğrencilerimiz temel İngilizce öğretimi ile ilgili araştırmalar yapmış, bilgi ve belge toplamış, İngilizce öğretmenleri ile iletişim içerisinde olmuş ve eğlenceli ve eğitici bir ders programı hazırlamış, uzun araştırmalar sonucunda Lost in Space adlı oyunu sahnelemeye karar vermişlerdir.

    

Oyunda iki gezgin, evrende bitki, hayvan, besin, mevsim, renk ve şekil gezegenlerini dolaşarak bu gezegendeki varlık ve nesneleri tanımaya çalışmaktadır. Bu yönüyle oyun, öğrencilerimizin ilkokul öğrencilerine temel İngilizce öğretmek amacıyla bütünüyle örtüşmüştür. Oyunda kullanılan kostüm ve dekorlar da yine öğrencilerimiz tarafından tasarlanarak üretilmiştir. Bu amaçla öğrencilerimiz taslak çizimler yapmış, malzemeleri elde edebilecekleri kaynaklara erişmiş ve oyunun, oyuncuların doğallığını yansıtan görsel zenginliği de yansıtmayı başarmışlardır. Oyun, 1 Haziran Perşembe günü TEGV’de öğrenci velilerine ve kurum yetkililerine, 2 Haziran Cuma günü de okulumuzda bulunan cep sinemasında öğrencilerimize sergilenmiştir. Oldukça yoğun emek gerektiren ve başarıyla tamamlanan bu çalışma sonucunda hem okulumuzun hem de adı geçen okulun öğrencilerinin iletişim, özgüven, üretme heyecanı, cesaret, yaratıcılık, esneklik, hızlı ve doğru karar verme gibi konularda somut kazanımlarının olduğu gözlenmiştir.  

    

Son DüzenlenmePazartesi, 05 Haziran 2017 10:05