Haberler

Yalçın Ergir’le “Hayat Benden Ne Bekliyor?” Sorusuna Yanıt Aradık

1974 Mezunumuz Düş Hekimi Yalçın Ergir, Ortaokul Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümremizin davetiyle 23 Mayıs’ta okulumuza konuk oldu. Amfi tiyatroda 5. Sınıf öğrencilerimizle buluşan Ergir, öğrencilerimizin okulumuzun 85. yılı nedeniyle derslerde üzerinde düşündükleri, resimlerle, şiirlerle, kompozisyonlarla anlatmaya çalıştıkları “Hayat Benden Ne Bekliyor?” sorusunu düşlerle süsleyerek yanıt aradı.

“Bazı masalları dinlemez, yaşarsınız; ama farkına varmazsınız ve yaşadıklarınızın bir masal olduğunu bittiğinde anlarsınız” diyen Ergir, öğrencilerimizden seçecekleri meslek ne olursa olsun ideallerini geliştirmelerini, mesleklerini de masal gibi düşünmelerini, en iyi şekilde yapmalarını ve bilgilerini güncellemelerini istedi.


 

“Bedenleriniz henüz küçük ama aklınız gelecekteki kadar büyük. Şanslısınız çünkü öğretmenleriniz, konuklarınız sayesinde size özgü düşlerin değerini daha iyi kavrıyorsunuz. Bunun farkına 12 yaşında varmak, 32 yaşında keşfetmekten daha önemlidir. Yine de 32 yaşında keşfetmek bile, hiç bilmemiş olmaktan daha iyidir.” diyen mezunumuz, söyleşi süresince ilham veren sunumlarını da zaman zaman öğrencilerimizle paylaştı.