Haberler

TED ANKARA KOLEJİ’NDEN TÜBİTAK’ta İKİ TÜRKİYE DERECESİ

 TED ANKARA KOLEJİ’NDEN TÜBİTAK’ta İKİ TÜRKİYE DERECESİ

TÜBİTAK tarafından bu yıl 47.si düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda TED Ankara Koleji, iki dalda Türkiye derecesi elde etti.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 47.’si düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finali sonuçlandı. TED Ankara Koleji öğrencilerinden Deniz Külbay fizik dalında hazırladığı “Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Sistemlerinde Soğutma Sistemi Kullanarak Elektrik Üretimi, Sıcak Su Çıkışı ve Soğutma” adlı projesi ile Türkiye birincisi, Elif Doğa Ulugöl ve Burcu Özer ise Kimya dalında öğretmenleri Demet İzgü rehberliğinde hazırladıkları “Endotrakeal Entübasyon İşleminin Monitörizasyonunda Kullanılabilir Kağıt Bazlı Kolorimetrik ve Floresans Karbondioksit Sensörlerinin Tasarlanması” adlı proje ile Türkiye ikincisi oldu. Dereceye giren öğrencilerimize TÜBİTAK tarafından 6 Mayıs’ta ATO Congresium’da düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Dereceye giren öğrencilerimiz Okul Müdürümüz ve Rehber Öğretmenleri ile birlikte Genel Müdürümüz Sevinç Atabay’ı ziyaret ettiler.

 
Son DüzenlenmePazartesi, 09 Mayıs 2016 16:56