Haberler

Çevrecilikle Kurulan Köprüler

Çevrecilikle Kurulan Köprüler projesi kapsamında 11.03.2016-18.03.2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen öğrenci değişim programı, okulumuz ve Meppen adlı kasabada bulunan Marianum Gymnasium okulu arasında yapıldı. Almanca Zümre Başkanı Dilek Temur ve Almanca Öğretmeni Selda Güngör rehberliğinde yapılan bu projede okulumuz öğrencilerinden; Ayşe Naz Yardım(11-E), Hazal Düger(11-G), Beliz Ertürk, Umay İçkol, Ece Gamze Coşkun, Alp Kargı, Çağan Önen, Neslihan Saraylı, Merve Aral, Alara Açılmış, Zeynep Burak, Batu Şengezer, Atılay Tuna Tosun, Sibel Esengen, Hazal Akkuş, Zeynep Kansu yer aldı.

Program dahilinde 12.03.2016 tarihinde Amsterdam’a gezi düzenlendi. Kanal gezisi sırasında şehir hakkında genel bilgilendirilme yapıldı. Tur boyunca birçok meşhur köprü ve mimari yapı öğrencilerimize tanıtıldı.Geri kalan zamanda öğrenciler Anne Frank Van Gogh gibi çeşitli müzeleri ziyaret ettiler.

13.03.2016 Pazar gününde Moore Müzesi ziyaret edildi. Meppen’in ve bağlı olduğu ilçeler idaresi Emsland‘ın tarımsal reform çalışmaları kapsamında bataklıktan tarım alanlarına nasıl dönüştürüldüğü anlatıldı. Bu süreçte kullanılan yöntemler ve uygulanan teknikler öğrencilerimize aktarıldı.

14.03.2016 Pazartesi, öğrencilerin partnerleriyle beraber okula gittikleri ilk gündü, okul tanıtıldı, gezdirildi ve birkaç derse girildi. Ardından Belediye Başkanı ile kasaba, çevre ve göçler hakkında konuşma yapıldı ve Meppen’de çevre gezildi.

15.03.2016 Salı günü Osnabrück’da bulunan partner çevreci okulu ziyarete gidildi. Bu çevre dostu okulu turladıktan sonra ısıtma sistemleri hakkında bilgi edinildi.  Daha sonraki günlerde yine kasabanın etrafındaki şehirler gezilerek çevre incelendi, çevre hakkında gazete yazıları yazıldı. Bütün öğrenciler tarafından ilgi ile yürütülen bu proje sonucunda öğrenciler farklı kültürleri tanıyarak çevre konusunda bilinçlendi.