2014-2015 Öğretim Yılı Velilere Yönelik Gerçekleştirilen Seminerler

Etkinlik Adı /Türü/Konuşmacı

Kardeş Kıskançlığı

07.04.2015

A1 ve A2 sınıfı velilerine kıskançlık kavramı, yaş grubundaki kıskançlık davranışlarının yansımaları ve konuyla ilgili önerilen anne baba tutumları aktarılmıştır.

Okul Öncesi Dönemde Korkular

24.02.2015

A1 ve A2 sınıfı velilerine okul öncesi dönemde çocuklarda görülen çocukluk korkuları hakkında bilgi verildi. Bu konuda, çocuklara nasıl yarımcı olunabileceği konusunda aktarımlar yapıldı.

Okul Öncesi Çocuğun Cinsel Eğitimi

21.01.2015

A1 ve A2 sınıfı velilerine yönelik olarak, cinsel gelişim aşamaları ve bu dönemde çocukların soruları, sorularının nasıl yanıtlanacağı gibi konularda veliler bilgilendirilmiştir. Ayrıca bu konuda yararlanılabilecek kaynak listesi paylaşılmıştır.

Çocuk ve Ergenlerde Zararlı Maddelerden Korunma

Dr. Tijen ŞENGEZER

21.03.2014

Sağlıklı yaşam, bağımlılık, zararlı alışkanlıklar, kötüye kullanım-bağımlılık ilişkisi, ergenler ve bağımlılık süreci konuları ele alınmıştır. Riskler, öneri ve önlemler paylaşılmıştır.

2013-2014 Öğretim Yılı Velilere Yönelik Gerçekleştirilen Seminerler

Etkinlik Adı /Türü/Konuşmacı

Kapsamı

Başımda Kavak Yelleri, Lütfen Beni Anla!
Doç. Dr. Ceylan DAŞ

01.03.2014

Ergenlik dönemine Gestalt penceresinden bakarak bu dönemde yaşanabilecek zorluklarla baş etme önerileri paylaşılmıştır.

Empati Kurabilmek için Ortak Yaşam Kültürü Oluşturma
Pelin BATU

21.03.2014

Ortak yaşam kültürü oluşturma açısından çevre, kadın, tarih ve sokak konularını önem sırasına göre disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınmıştır.

Geliştiren Ana-baba ve Öğretmen Olmak
Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU

29.03.2014

İnsan ve aile ilişkilerinde iletişimin önemi üzerinde durulmuştur.

Yarının Dünyası Eğitimden Ne Bekliyor?
Prof. Dr. Erdal ATABEK

09.05.2014

Eğitimin hedeflerinin neler olması gerektiği ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli unsurlar tartışılmıştır.

Gelişim Özellikleri ve Okula Uyum

16.09.2013

Okula yeni başlayan 4 yaş öğrencilerinin velilerine öğrencilerin yaş özellikleri ve okula uyum ile ilgili bilgi aktarımı gerçekleştirilmiştir.

Kardeş Kıskançlığı

18.02.2014

5 ve 6 yaş velilerine kıskançlık kavramı, yaş grubundaki kıskançlık davranışlarının yansımaları ve konuyla ilgili önerilen anne baba tutumları aktarılmıştır.

Okul Öncesi Çocuğun Cinsel Eğitimi

12.12.2013

5 ve 6 yaş velilerine yönelik olarak, cinsel gelişim aşamaları ve bu dönemde çocukların soruları, sorularının nasıl yanıtlanacağı gibi konularda veliler bilgilendirilmiştir. Ayrıca bu konuda yararlanılabilecek kaynak listesi paylaşılmıştır.

Okul Öncesi Dönemde Korkular

18 Mart 2014

5 ve 6 yaş velilerine okul öncesi dönemde çocuklarda görülen çocukluk korkuları hakkında bilgi verildi. Bu konuda, çocuklara nasıl yarımcı olunabileceği konusunda aktarımlar yapıldı.

2012-2013 Öğretim Yılı Velilere Yönelik Gerçekleştirilen Seminerler

Etkinlik Adı /Türü

Kapsamı

Yaramaz Çocuk Mu? İşe Yaramaz Yöntem Mi?

06.12.2012

Çocuklarda olumlu benlik algısının gelişimi, davranış problemlerinin olası nedenleri ve çözüm önerileri

Aile İçi İlişkiler, Bağlanma

17.04.2013

Aile içi ilişki modelleri, bağlanma kuramı

12. Sınıf Velilerine Yönelik “Sınav Kaygısı” Semineri

07.01.2013

Sınav kaygısı nedir, baş etme yöntemleri nelerdir konusunda bilgi aktarımı, ailelere öneriler

‘’Çocuğum, Teknoloji Ve Ben’’ Başlıklı Seminer

03-14.12.2012

Ortaokul velilerine teknoloji ve internet kullanımının günlük hayatımızdaki artan öneminin yanı sıra bilinçsiz kullanımının çocuklarımızın hayatında yaratabileceği sorunlar hakkında seminer verilmiştir.

“Okul Öncesi Çocuğun Beslenme Alışkanlıkları ve Okulumuzdaki Beslenme Uygulamaları”

21 Kasım 2012

5 yaş velilerine, çocukların okul öncesi dönemdeki gelişim özellikleri ve beslenme alışkanlıkları ile okulumuzdaki beslenme sistemi konusunda bilgi aktarımında bulunulmuştur.

‘’Okul Öncesi Çocuğun Cinsel Eğitimi”

13.03.2013

2011-2012 Öğretim Yılı Velilere Yönelik Gerçekleştirilen Seminerler

Etkinlik Adı /Türü

Okula Uyum-Okul Çağı Sorunları

15.09.2011

İlköğretime başlayan öğrencilerin uyumu, karşılaşılabilecek sorunlar ve ailelere yaklaşımlar konusunda ipuçları

Anaokulu Çay Saati Toplantıları: Kardeşi Beklerken

20.10.2011

Hamile olan Anaokulu velileri için, büyük kardeşlere ilişkin öneriler

Anaokulu Çay Saati Toplantıları: 5 Yaş Çocuğunun Beslenme Alışkanlıkları ve Okulumuzdaki Uygulamalar

08.11.2011

5 Yaş velilerinin, çocuklarının doğru beslenme alışkanlıkları ile Anaokulundaki beslenme düzenine ilişkin sorularına yönelik aktarım

Anaokulu Çay Saati Toplantıları: Okulöncesi Çocuğun Cinsel Eğitimi

22.02.2012

Okulöncesi çağda çocukların cinsel gelişim aşamaları ile sorularının nasıl yanıtlanması gerektiği

Anaokulu Çay Saati Toplantıları: Sınırlara Neden İhtiyaç Vardır?

09.05.2012

Çocukların, çevrelerindeki net sınırlar sayesinde onaylanan davranışları ve ilişkileri öğrenerek sorumluluk bilinci geliştirmeleri

Kuşaklar: Birbirini Anlamak, Birlikte Yaşamak

16.05.2012