ARKADAŞLIK AĞACI ETKİNLİĞİ

VELİ BİLGİLENDİRME YAZISI
08/02/.2016

Değerli Velilerimiz,

Okulumuzda uygulanmakta olan “Sosyal Gelişim ve Değerler Eğitimi” programı kapsamında, 2. sınıflarımızda  “Arkadaşlık” olgusu, çeşitli aktivite ve etkinliklerle ele alınmaktadır.

Sizlere sunduğumuz  “Veli Bülteni”nde, “Olumlu Arkadaşlık İlişkileri” konusunda bilimsel açıklamalar, bizlerin bu değeri ele alırken ulaşmayı amaçladığımız hedefler, çocuklarınızın iyi modellerle yetişebilmesi için sizlerin neler yapabileceğinize dair öneriler yer alacaktır.

Öğrencilerimizin bu değeri içselleştirebilmeleri için, sınıf içinde uyguladığımız ve uygulayacağımız sınıf etkinliklerinin yanı sıra “Okul İçi Etkinlik” uygulamalarına yer vermekteyiz.

“Arkadaşlık İlişkileri – Okul İçi Etkinliği”olarak 2.sınıflar düzeyinde Arkadaşlık Ağacı uygulamasını, 8 Şubat 2016tarihinde başlatıyoruz.

Arkadaşlık Ağacı uygulaması; öğrencilerin sınıf, okul ve servis ortamında arkadaşlıkları ile kurdukları olumlu ilişkilerin farkında olup, bununla ilgili sergiledikleri davranışlarının  pekiştirilerek kalıcı bir alışkanlığa dönmesini amaçlamaktadır. Sosyal Gelişim ve Değerler Eğitimi çalışmaları kapsamında, öğrencilerimizin, sınıf ortamında, olumlu arkadaşlık ilişkileri, yardımseverlikleri ve ilişkileri konusunda sorumluluklarını yerine getirme düzeyleri günlük olarak öğretmenlerimiz tarafından değerlendirilerek, 3 haftalık süreçte ödüllendirilecektir. Sınıflarda oluşturulacak 2 boyutlu “Arkadaşlık Ağacında” isimleri olan öğrenciler, “Ben İyi Bir Arkadaşım” stickerı ile ödüllendirileceklerdir.

Etkinliğimizin uygulaması sırasında göstereceğiniz duyarlılık ve sağlayacağınız destek için teşekkür ederiz.

TED ANKARA KOLEJİ İLKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ