Programa Öğrenci Seçimi

• Bilim İnsanı Yetiştirme Programı'nın Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler bölümlerine her yıl belirli sayıda öğrenci alınır.
  • Programa, 2007-2008 öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Orta Öğretim Kurumları Seçme Sınavı sonucuna göre öğrenci alınmıştır. 2008-2009 öğretim yılından itibaren tüm öğrencilerin programa eşit düzeyde katılım hakkına sahip olduğu prensibinden hareketle, okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan genel bir seçme sınavı(BİY Seçme Sınavı) ile programa öğrenci alınmaktadır. Yapılan seçme sınavı sonunda her öğrenci için BİY seçme sınavı puanı hesaplanmakta ve bu puana öğrencinin YEP (yerleştirmeye esas puanı) belirli oranda etki ettirilmektedir. Seçme sınavı Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Türkçe derslerinin 6., 7.sınıf konuları ile 8.sınıf l. dönem konularını kapsamaktadır.
  • Sınavda başarılı olan öğrencilerin programın 9.sınıfına katılma hakkı kazanabilmeleri için ayrıca (lisemizde öğrenimin hazırlık+4 yıl olması nedeniyle) tüm öğrencilerimizin katılmak zorunda olduğu İngilizce ve Türkçe yeterlik sınavlarında başarılı olması gerekir. Bilim İnsanı Yetiştirme Programı'nda öğrenim görmeye hak kazanan ancak Lise Hazırlık Yeterlik Sınavını geçemeyen öğrenciler, hazırlık sınıfını başarıyla bitirdikleri takdirde bir sonraki öğretim yılında programa dahil edilirler.
  • Kısmımıza dışarıdan kayıt olacak öğrenciler de yukarıda yer alan esaslar dahilinde yapılacak sınavda beklenen başarıyı sağlamaları halinde BİY programında yer alabilecektir.