ÇEVRECİLİKLE KURULAN KÖPRÜLER PROJESİ

Federal Almanya Çevre Vakfı (DBU) tarafından desteklenen ve Federal Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının koruyuculuğunu üstlendiği “Çevrecilikle Kurulan Köprüler Projesi”ne  TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi de dahil oldu. Öğrencilerin makale yazarak, düzenli gazete okuyarak, gelişmeler hakkında köklü bilgiler elde ederek, çevrecilikle ilgili bilinçlerini artırmak ve medyadan daha eleştirel bir şekilde faydalanmayı öğrenmelerinin amaçlandığı projede öğrenciler, ortak araştırmaların sonuçlarını kendi ülkelerindeki partner gazetelerde yayımlayabilecekler. 10 Türk ve 10 Alman okulunun yer aldığı ve üç yıl sürecek olan proje DBU tarafından 1,5 Milyon Avro bütçe ile desteklenecek.