Yurt Dışı IB Programlarına Katılan Öğrencilerimiz

11-F sınıf öğrencimiz Selin Palabıyıkoğlu Stanford Üniversitesinin IB Yaz Okuluna Katılmıştır. Öğrencimizin programla ilgili görüşleri aşağıda yer almaktadır.

Temmuz ayında, üç haftalık bir IB Review Yaz Okulu için Stanford Üniversitesi’ne gittim. Önceleri biraz gergindim doğrusu; ama kısa sürede uyum sağladım ve çok sevdim. Programın zorunlu kısmı zaten çok yoğundu ve ben ayrıca dört ders daha aldım: Academic English ,SAT Critical Reading, SAT Writing ve Time Management and Organization. Gerçekten çok yorucuydu ama değdi. Stanford Üniversitesi çok güzel ve çok geniş bir kampüse sahip. Derslerin hemen hemen hepsi farklı binalarda olduğu için hepimiz çok yürüyorduk ancak öyle bir ortamda olmak gerçekten çok heyecan vericiydi. Çok büyük iki kütüphanesiyle her türlü araştırma imkanını sunan ve kendi sınırları içinde alışveriş merkezi bile bulunan kampus, orada kaldığımız süre boyunca her türlü ihtiyacımızı karşıladı.

Öğretmenlerimizin büyük bir bölümü İngiltere’den, bazıları ise Amerika’dan gelmişti ve hepsi IB konusunda bilgili ve Cambridge gibi önemli üniversitelerde eğitim vermiş insanlardı. Bize Stanford Üniversitesi’ndeki yaşam ve kabul koşullarını,ABD’de üniversite okumaya yönelik bilgileri anlattılar.

Pek çok farklı ülkeden arkadaşlarım oldu. Akşamları çok zevkli aktiviteler düzenledik ,gösteriler hazırladık. Bir hafta sonunda, San Francisco şehir gezisi düzenlendi,ona katıldık. Bu şehir, gidilebilecek çok güzel ve değişik yerlere sahip ve kültürel anlamda çok zengin oluşuyla hafızalarımıza kazındı.Bir sonraki gezimiz ise, Great America adındaki muazzam büyüklükte eğlence parkınaydı ve gerçekten çok eğlendik.

Bu programa gidebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum, eşsiz bir deneyimdi. Ayrıca gittiğim sırada henüz Pre-IB öğrencisi olsam da,niteliklerim ve bilgi düzeyimle, oradaki öğretmenlerimin takdirini kazandım,ayıca okulumu ve ülkemi çok iyi bir şekilde temsil ettim. Aileme,bana bu olanağı sunduğu, okuluma bizleri bu kadar iyi yetiştirdiği ve yurtdışı eğitim danışmanlığına rehberliği ve desteği için teşekkür ediyorum.

SELİN PALABIYIKOĞLU
11-F 980883