OKULUMUZDA TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLEN YABANCI EĞİTİM KURUMLARI

2007 Nisan ayı içerisinde yurtdışından 5 üniversite temsilcisi okulumuzu ziyaret etmiştir. İlgili öğrencilerle görüşen üniversite temsilcileri okullarındaki akademik programları ve okulun genel yapısı konusunda öğrencilerimizi aydınlatmışlardır.

Tüm öğrencilerimizin yurtdışından gelen üniversite temsilcileriyle görüşmeleri ve okulumuz ve okulumuzun akademik, sanatsal, sportif ve sosyal yapısı ve kendilerinin bu yapıya katkıları konusunda universtie yetkililerine bilgi aktarmaları faydalı olacaktır.

DePaul University- Chicago, USA
University of OREGON- Eugene, USA
Unversity of Alberta- Alberta, CANADA
University of Westminster- London,UK
Jonhson and Wales- NY, USA

AMERICAN INTERCONTINENTAL UNIVERSITY - LONDON

www.aiulondon.ac.uk

Kampüsü Londra'nın merkezinde bulunan AIU-London lisans programlarının büyük bir kısmında hem İngiliz hem de Amerikan derecesi ile mezun olabilme imkanı sunan üniversitenin akredite edilen programları arasında İşletme, Görsel İletişim, Bilişim Teknolojisi, Medya Yapımcılığı, İç Tasarım, Modacılık ve Moda Pazarlama bulunmaktadır. Üniversite bu alanlarda eğitim gören öğrencilerine en iyi firmalarda staj yapma olanağı da sunmaktadır. Staj yerlerine verilen örnekler arasında Citibank, Avam Kamarası, The London Stock Exchange, Calvin Klein, Estee Lauder ve L'Oreal yer almaktadır. Döngülü kayıt tarihleri ile size en uygun zamanda başlama esnekliğine sahip olduğunuz üniversitede, Matematik ve İngilizce derslerinden iyi bir ortalama ile mezun olan IB öğrencilerine, başka hiç bir sınava girmeden başvuru yapabilme ve üniversite eğitimlerini 3 yılda tamamlama imkanı sunulmaktadır.

BRANDEIS ÜNİVERSİTESİ

www.brandeis.edu
11 Ekim 2004 tarihinde Lise konferans salonunda Amerika Birleşik Devletleri Waltham, Massachusetts'de bulunan ve Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Brandeis Üniversitesi'nin tanıtımı gerçekleştirilmiştir. II.Dünya Savaşını takip eden yıllarda kurulan ve henüz kadınlar, azınlıklar ve göçmenler için eğitim olanaklarının bulunmadığı bir dönemde, hiç bir ayırım yapmadan kapılarını herkese açmak ilkesi ve eğitimde mükemmelliyet hedefini benimseyen Brandeis Üniversitesi'nin kurucuları arasında Albert Einstein, George Alpert, Norman Rabb gibi önemli isimler vardır. Üniversite adını ilk Musevi Yüksek Adalet Divanı mensubu olan Louis D. Brandeis'tan almıştır.

SOUTHAMPTON ÜNİVERSİTESİ

www.soton.ac.uk
1952 yılında kurulan Southampton Üniversitesi, İngiltere'deki sıralamalarda ilk onda yer alan bir araştırma üniversitedir. Üniversitede dersler, önde gelen araştırmacılar tarafından verilmektedir ve Southampton Üniversitesi 2004 yılında "Kalite güvence Ajansı"ndan tam not almıştır. Fiber optik kablolar alanında yaptığı çalışmalar, denizcilik, oşinografi, hukuk, arkeoloji ve tıp alanındaki araştırmaları ve eğitimi ile dünya çapında tanınan bir üniversitedir.
Bir liman kenti olan Southampton'da yer alan üniversitenin ana kampüsü spor kompleksleri, yüzme havuzu, rakip tanımayan kütüphane olanakları, diğer altı kampüs ve şehir merkezine ulaşımı sağlayan otobüs ve benzeri hizmetleri ile, ülkenin en iyi kampüsleri arasındadır.

KENT ÜNİVERSİTESİ

www.kent.ac.uk
1965 yılında Canterbury'de kurulmuş olan üniversite, 500 lisans ve 120 lisansüstü program yürütmektedir ve özellikle Hukuk alanında verdiği eğitim ile sıralamalarda yer almaktadır. Canterbury'e bir saatlik yürüyüş mesafesinde olan ana kampüs, sinema, tiyatro, spor merkezleri, bankalar, mağazalar ve benzeri olanakları ile öğrencilerin rahat edeceği bir ortamdır.

THE LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE

www.lse.ac.uk
Ekonomi, Hukuk, Uluslararası İlişkiler ve İşletme gibi alanlarda verdiği eğitimle dünyanın en iyi üniversiteleri arasına giren LSE, aynı zamanda Nobel Ödülü kazanmış ve aralarında G.Bernard Shaw, Bertrand Russell, Rulph Brunche gibi isimlerin bulunduğu mezunları ve çalışanları ile de tanınmaktadır. Dünyanı 150 ülkesinden öğrencileri bulunan üniversite, aynı zamanda Sosyal Bilimler alanında da dünyanın en büyük kütüphanesine sahiptir.

Amerika Üniversiteleri
Binghampton University