BTEC Uygulama ve Değerlendirme Sistemi

BTEC programlarının uygulanma sürecinde her bir ünitenin kazanımlarını gerçekleştirmeye yönelik öğrenme süreçleri(ders planları), öğretim materyalleri ve ölçme değerlendirme araçları geliştirilmektedir. BTEC Programlarının değerlendirme yaklaşımı, öğrenme çıktılarına ve değerlendirme ölçütlerine ilişkin öğrenci kanıtlarına dayalıdır ve değerlendirmelerin amacı alınan her bir ünitenin içeriğinin etkili öğrenildiğinden emin olmaktır. Program kapsamında öğrenciden her bir ünite için öğrenme kanıtları sunmaları beklenmektedir. Bu kanıtların değerlendirilmesi ise doğrudan o ünitenin programda var olan değerlendirme ölçütleriyle ilişkilendirilerek yapılmaktadır. Değerlendirmede sadece özgün (otantik) kanıtlar kabul edilirken akademik dürüstlük ilkelerini benimseyen öğrencilerden araştırmalar yapmaları, projeler hazırlamaları, sunumlar yapmaları, raporlar yazmaları, uygulamaya dayalı görevleri gerçekleştirmeleri, çeşitli ürünler ortaya koymaları ve ürün dosyası hazırlamaları beklenmektedir. Değerlendirme süreci sonrasında tüm belgeler ve öğrenci ürünleri kayıt altında tutulur.

BTEC 1. Seviye Sosyal Medya Yeterlik Programı (BTEC Level 1 Award in Social Media)
Değerlendirme Süreci

Değerlendirme sürecinde sonuç odaklı değerlendirmeden çok süreci de değerlendirmeyi içine alan performans görevleri ve projeler öğrencilere verilecektir. Bunların değerlendirilmesinde kontrol listesi, gözlem formu, dereceli puanlama anahtarı (rubric) ve dereceleme ölçeği; not verme amacı gütmeyen geri bildirim amaçlı değerlendirmelerde ise öz, akran ve grup değerlendirme formları kullanılacaktır.

BTEC 2. Seviye Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı (BTEC Level 2 in Certificatein Information Technology) Değerlendirme Süreci

BTEC 2. Seviye Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı kapsamında öğrenciler, kendilerine verilen zorunlu ve seçmeli ünite görevlerini yaparak, her bir kazanımı destekleyecek kanıtlar sunmakla yükümlüdür. Ünite görevleri, performans odaklıdır. Bu görevlerin belirlenen zaman zarfı içerisinde yapılarak, öğretmene verilmesi gerekmektedir.  Kazanımları gerçekleştirme düzeyi pass (geçiş düzeyi), merit (uygulama düzeyi) ve distinction (ayırt etme düzeyi) olmak üzere üç seviyede tanımlanmıştır. Değerlendirmeler öğretmen tarafından gerçekleştirir ve öğrenciler değerlendirildikten sonra okulun belirlediği iç denetleyiciler yardımıyla bu değerlendirmeler kontrol edilir.

BTEC 3. Seviye Genişletilmiş Sanat ve Tasarım Diploması (BTEC Level 3 Extended Diploma in Art and Design) Değerlendirme Süreci

BTEC 3. Seviye Genişletilmiş Sanat ve Tasarım Diploması kapsamında öğrenciler, zorunlu ve seçmeli ünitelerin kazanımlarını gerçekleştirmek ile yükümlüdürler. Öğrencilerin kazanımları gerçekleştirme düzeyleri pass (geçiş düzeyi), merit (uygulama düzeyi) ve distinction (ayırt etme düzeyi) olmak üzere üç seviyede tanımlanmıştır. Her bir üniteye yönelik hazırlanmış ölçme araçları yardımıyla öğrencilerin, kazanımları hangi düzeyde gerçekleştirdiği belirlenir. Değerlendirmeler öğretmen tarafından gerçekleştirir ve öğrenciler değerlendirildikten sonra okulun belirlediği iç denetleyiciler yardımıyla bu değerlendirmeler kontrol edilir. Gerekli görülen özel durumlarda öğrencilere ekstra süre verilebilir ve ölçme araçlarıyla ortaya konan eksikliklerini tamamlamaları istenebilir.