Haberler

Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Oyun dersinde öğrencilerimiz dış dünyaları ile kendi iç dünyaları arasında eğlenceli ve gizemli bir yolculuğa çıkarak bu gizemli yolculukta keşfetmenin verdiği heyecanı tadarlar.

Gerçek yaşamın provası olan eğitsel oyunlar ve fiziksel etkinliklerle öğrencilerin, yaşamları boyunca kullanacakları temel  hareketler,  aktif  ve  sağlıklı  yaşam becerileri,  kavramları  ve  stratejileri  ile  birlikte bunlarla ilişkili yaşam becerilerini geliştirerek bir sonraki eğitim düzeyine hazırlanmaları desteklenir. Bu derste öğrencilerin bedensel ve ruhsal rahatlamanın yanı sıra empati kurma, başkalarına saygı gösterme, sorumluluğunu fark etme, sabırlı olma, kurallara uyma, stresle baş etme, problem çözme ve liderlik becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun, öğretim programında yer alan kazanımlar doğrultusunda drama, yoga, halk oyunları, geleneksel oyunlar ve strateji taktik oyunlarını içeren nitelikli öğrenme öğretme süreçleri ile etkin öğrenme ortamları yaratılarak öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağlanır.

 Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersi kapsamında 1. sınıflar düzeyinde temel hareket becerileri, etkili iletişim, işbirliği, uyum, dikkat, yönerge takibi, strateji taktik tanımlama, sağlıklı yaşam, güvenli oyun, yaratıcılık ve becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak eğitsel oyunlar ve fiziki etkinlikler içeren öğrenme öğretme süreçleri uygulanmaktadır.

2. sınıflar düzeyinde temel ve birleştirilmiş hareket becerileri, basit düzeyde bireylerarası problem çözme ve basit strateji ve taktikleri oyunlarda kullanma, dikkat, yönerge takibi, sınıf içi etkili iletişim, işbirliği ve güvenli oyun, sağlıklı yaşam ve yaratıcılık becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak eğitsel oyunlar ve fiziki etkinlikler içeren öğrenme öğretme süreçleri uygulanmaktadır.

3. sınıflar düzeyinde temel ve birleştirilmiş hareket becerileri, koreografi oluşturma, strateji taktik geliştirme, problem çözme, aktif ve sağlıklı yaşam becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak eğitsel oyunlar ve fiziki etkinlikler içeren öğrenme öğretme süreçleri uygulanmaktadır.