Fen Bilimleri

İlk kez fen bilimleri dersi ile tanışan 3. sınıf öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak, her öğrencinin fen ve teknoloji okuryazarı olması, bilimsel yaklaşımı temel alması; bu amaçlar çerçevesinde sorgulayan, eleştiren bireyler olarak yetişmesi temel amacımızdır.

3. sınıflarda fen bilimleri dersini; sınıf ortamı, laboratuvar ortamı ve 3D sınıfını da aktif bir şekilde kullanarak (tüm ortak kullanım alanları pandemi olasılıkları değerlendirilerek kullanım niteliği oluşturulur) öğrencilerimizde  kalıcı öğrenme gerçekleşmesini hedeflemekteyiz.

Bol aktiviteli, deneylere ve gözlemlere dayalı bir fen öğretimi ortamı yaratarak, öğrencilerimizin derslerde aktif rol almasını sağlamaktayız. Ayrıca fen bilimleri dersi kapsamında Strateji ve ARGE Müdürlüğüyle ile işbirliği yaparak hazırlamış olduğumuz etkinlikleri, fen bilimleri dersimizde pekiştirici olarak kullanmaktayız.

3. sınıfı bitiren öğrencilerimizin;

• Bilimsel bilginin doğası hakkında bilgi sahibi olmaları,
  • Bilime karşı olumlu tutum geliştirmeleri,
  • Merak, açık fikirlilik, üretkenlik, sorgulama gibi özellikleri kazanmaları,
  • Günlük yaşamla bilim arasında bağ kurabilmeleri,
  • Karşılaştıkları problemleri çözmede bilimsel metotları kullanabilmeleri amaçlanmaktadır.