Haberler

“Öpünce Geçmeyen Uflar İçin İlkyardım” Konulu Veli Seminerimizi Gerçekleştirdik

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları, 2018-2019 öğretim yılı I. dönem veli seminerlerinden “Öpünce Geçmeyen Uflar İçin İlkyardım” konulu veli semineri, 08 Aralık 2018 Cumartesi günü, Eğitmen Deniz Karadeniz Sezgün tarafından gerçekleştirilmiştir.

Katılımcı olarak, anneler ve babalar, potansiyel anneler ve babalar, bebek ve çocuk bakıcıları, öğretmenler, bebekler ve çocuklarla baş başa kalan tüm yetişkinlerin hedeflendiği seminer ilgiyle izlendi.

Bebeklerin ve çocukların başına gelebilecek en ufak kaza bile doğal olarak ebeveynlerin kâbusu olmaktadır. Ne yazık ki, böyle bir durumla karşı karşıyayken çaresiz kalmak, paniğe kapılıp geç tepki vermek, hatta istemeyerek yanlış bir şeyler yapmak mümkün olabilmektedir.

Doğru şeyleri yapabilmek yalnızca bunları bilmek ile mümkün olabilmektedir. Bu nedenle, “Öpünce Geçmeyen Uflar” için hangi ilkyardım uygulamalarını yapabileceğinizi önceden biliyor olmak, böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda kendinizden emin ve çabuk hareket edebilmeniz için bilinçli ilkyardım uygulamaları hayati önem taşımaktadır.

  

Gerçekleştirilen Eğitim Sonunda Edinilen Bilgi ve Beceriler Şöyledir:

  • Bebekleri ve çocukları kazalara karşı koruyabilme ve onlar için güvenli bir çevre oluşturma konusunda farkındalık kazanabilme,
  • Doğru bilinen yanlışlardan kurtularak yerlerine bilimsel doğruları koyabilme,
  • İlkyardımın temel uygulamalarını öğrenip, bunları doğru zamanda doğru şekilde uygulayabilme,
  • İnsan vücudunu tanıyarak yaşamsal bulguların kontrolünü yapıp izleyebilme,
  • Acil durumlar karşısında hayati tehlikenin ortadan kaldırılması, yaşamsal fonksiyonların sürdürülebilmesinin sağlanması, durumun kötüleşmesinin önlenmesi ve iyileşmenin kolaylaştırılması için gerekli olan ilkyardım bilgilerini öğrenme ve uygulama becerisi kazanabilme.
Son DüzenlenmeSalı, 18 Aralık 2018 12:47