Duyurular

Aşı Karşıtlığı Hk.

AŞI KARŞITLIĞI HAKKINDA

 

Ülkemizde ve dünya genelinde aşı karşıtlığında yaşanan artışa paralel olarak kızamık başta olmak üzere birçok bulaşıcı hastalıkta artış görülmeye başladığına dair Dünya Sağlık Örgütü aileleri uyarıyor.

Aşılar, pek çok infeksiyon hastalığının önlenmesinde en etkili yöntemdir. Aşılar sadece uygulandıkları kişiyi korumakla kalmaz, aşı yapılmayan veya yapılamayan kişileri de korur. Aşıyla bağışıklık kazanan kişiler infekte olmayacakları için başkalarına da infeksiyon bulaştıramaz, böylelikle infeksiyonun toplumda yayılması da engellenir.

Toplumda belli bir hastalığa karşı bağışık olan kişilerin oranı arttıkça hastalığın salgın yapma şansı da azalır. Bağışık kişi oranı belli bir eşiğin üstüne çıktığında salgın riski tamamen ortadan kalktığı gibi tek tek vakalar da çok azalır. Tıbbi literatürde ‘sürü bağışıklığı’ olarak adlandırılan bu durum nedeniyle, aşı olma veya olmama kararı bireysel olduğu kadar toplumsal sonuçları olan bir karardır.

Bu toplumsal yükümlülükten hareketle TED Ankara KolejiVakfı Okulları Sağlık Merkezi olarak aşı kararsızlığı/ karşıtlığı konusunda velilere ışık tutabilecek kaynakları aşağıda bilgilerinize sunuyoruz.

Bu konuda velilerimizin görüşlerine ve hassasiyetine güveniyor, çocuklarımızın sağlıklı geleceğine giden yolun bilimin ışığındaki uygulamalar olduğuna inanıyoruz.

Saygılarımızla,

TED Ankara Koleji
Sağlık Merkezi

 

https://www.klimik.org.tr/2019/02/13/dunyada-kizamik-salgini-riskini-artiran-asi-karsiti-8-yanlis-bilgi/

http://www.ttb.org.tr/kutuphane/Brosur-TTB-HSK-Asi-27-Nisan.pdf

https://www.herkesebilimteknoloji.com/video/asi-olmak-ya-da-olmamak

Son DüzenlenmeÇarşamba, 27 Şubat 2019 15:26