Logo
Bu sayfayı yazdır

“Yaşamı Sevdaya, Umuda ve ‘Sağaltıma’ Adamış Bir Ozan: Ceyhun Atuf Kansu”

“Yaşamı Sevdaya, Umuda ve ‘Sağaltıma’ Adamış Bir Ozan: Ceyhun Atuf Kansu”

WhatsApp Image 2019 12 24 at 10.21.13

Türk edebiyatının ve şiirinin büyük ustası “Ceyhun Atuf Kansu’nun Doğumununun 100. Yılı” çerçevesinde ozanımızı anmak amacı ile TED Üniversitesi Ahmet Ersan Konferans Salonu’nunda 23- 30 Aralık 2019 tarihleri arasında bir dizi etkinlik düzenlenmiştir. 23 Aralık 2019 Pazartesi günü “Yaşamı Sevdaya, Umuda ve ‘Sağaltıma’ Adamış Bir Ozan: Ceyhun Atuf Kansu” konu başlıklı konferansta Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyolji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sayın Hayriye Erbaş, Ceyhun Atuf Kansu’nun ozanlığını, Türk şiirine katkılarını ve konferans başlığında da belirtildiği gibi ozanımızın  umut , sevda ve sağaltma” dolu yaşamını yansıtan değerlendirmelerini sunmuştur. 

Konferansın ardından oturum başkanlığını çağdaş şiirimizin temsilcilerinden Sayın Ali Cengizkan’ın yürütttüğü bir panel düzenlenmiştir. Panelde yine günümüz şirinin temsilcilerinden Sayın Ahmet Özer ve Çiğdem Sezer konuşmacı olarak yer almışlardır. Şairler kendilerine kalan “Ceyhun Atuf Kansu”larını dinleyenlerle paylaşmışlar, sanatçının yaşamına dair anılarından kesitler sunmuşar ve ozanımızın şirilerinden derlemeler yapmışlardır. 

Etkinliğe TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizden Başak İngin okulumuzu temsilen katılmıştır. Etkinlik, panel sonrasında  “36 Fotoğraf Sanatçısı 36 Ceyhun Atuf Kansu şirii 36 Karede Buluştu” adı altında düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı ile devam etmiştir. 

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000