REVİR

Okul Sağlık Merkezimize bağlı olarak çalışan Anaokulu sağlık ünitemiz, tam zamanlı okul hemşiresiyle ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmaktadır.

Anaokulu sağlık ünitemiz, öğrencilerimizin sağlık durumlarının tespiti ve geliştirilmesi, çevre sağlığı, okul ortamında sağlığı riske atabilecek tehlikelere karşı önlem alınması, tedavi, acil müdahale, sevk ve yönlendirme, ihtiyaca göre öğrencilerimizin periyodik sağlık taramaları hizmetlerini vermektedir. Velilerimize ve çalışanlarımıza, sağlıklı ve güvenli okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi amacıyla sağlık eğitimleri vermektedir. Sağlık eğitimi olarak tanımladığımız geliştirici sağlık hizmetleri kapsamında; ağız - diş sağlığı, sağlıklı ve dengeli büyüme ve gelişme, sağlıklı beslenme, ilkyardım, gibi konularda sürekli eğitimler verilmekte, bunun yanısıra sağlıkla ilgili özel günlerde de öğrenci ve çalışanlara çeşitli eğitim programları düzenlenmektedir.

Okul kazaları ve akut gelişen hastalıklarda okul hemşiresinin ilk müdehalesinin ardından gerekli görüldüğü takdirde veliye bilgi verilerek 2. ve 3. basamak hastanelere sevk ve yönlendirme işlemi gerçekleştirilir. Bu amaçla okulumuzda nakil ambulamsımız mevcuttur.