Haberler

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri İle Sohbetler – Banu Küçükel

Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Kasım ayının ilk konuğu Güven Hastanesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Banu Küçükel oldu. Günün anlamıyla ve Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak konuşmasına başlayan Küçükel öğrencilere üniversite için hangi bölümleri tercih edeceklerini sorarak konuşmasına başladı.

Bugün 1300 kişinin çalıştığı bir aile olan Güven Hastanesini büyütmeye 16 yaşında karar veren ve 1993 yılında eğitimini tamamlayıp, çalışmak için hastaneye gittiği zaman, Başhekim olan annesi, temizlik bölümünde boş olan kadroyu verince, ilk 1 yılını temizlik yaparak geçiren Küçükel, 23 yaşında ailesinin iznini almadan hastaneyi geliştirmek amaçlı bina yıktırınca imza yetkisini kaybetmiş ve iş hayatında mücadele etmeye ailesini inandırmaya çalışarak başlamış. Sağlık işletmelerinin en zor işletme modeli olduğunu, içinde bütün meslek gruplarının çalıştığını, patron devrinin kapandığını ve artık koçluk sisteminin başladığını söyledi.

Öğrencilerin sorularıyla devam eden Küçükel, öğrencilere mutlaka ellerinde bir meslekleri olmasını tavsiye etti. Gönülden inandıkları işi yapmalarını, o işte gerçekten mutlu olurlarsa başaracaklarını, üretimlerinin yükseleceğini, motivasyonlarının artacağını ve o zaman fark yaratacaklarını belirtti. Dünyayı avuçlamak için artık sadece İngilizcenin yeterli olmadığını, ne kadar çok dil kullanırlarsa o kadar başarılı olacaklarını, bazen nerede duracaklarını bilmeleri gerektiğini, yılmamanın başarının gerçek anahtarı olduğunu söyledi.

Öğrencilerimize eşini, işini ve dostlarını kendilerinin seçmesi gerektiğini, başlarına gelen en trajik olaylarda bile nasıl davranacaklarının çok önemli olduğunu, neye inandıkları ve neden yaptıklarını anlatmanın önemini, herşeyi sorgulamalarını, kalıplara girmeye çalışmamalarını, çok insan tanımalarını, kimseyi etiketlememelerini, yargılamamalarını belirtti. 21 gün boyunca hergün kendilerini mutlu eden üç şeyi yazmalarını ve sonunda olaylara mutluluk tarafından bakmaya başlayacaklarını tavsiye ederek sözlerine son verdi.

 

 
Son DüzenlenmePazartesi, 23 Kasım 2015 14:21