Haberler

Aramıza Yeni Katılan Öğretmenlerimizin İlk Gün Heyecanı

Yeni Öğretmenler Oryantasyon Programı 2024 5

Pırıl pırıl yüzler…Işıl ışıl gözler…Geleceğe umutla bakan idealist genç insanlar…

TED Ankara Koleji’nin seçkin eğitimci kadrosuna yeni katılan öğretmenlerimizin ilk gün heyecanına tanıklık ettik.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Başlayan Öğretmenler İçin Hazırlanan Oryantasyon Programı, 19 Ağustos Pazartesi günü TED Ankara Koleji Ata Sahne’de düzenlendi.

Açılış konuşmalarını Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Prof.Dr. Fatma Bıkmaz’ın yaptığı programın devamında Türk Eğitim Derneği’nin tanıtım videosu ekranlara geldi. Oryantasyon programının açılış bölümü ülke genelindeki tüm TED Okullarında yeni göreve başlayan öğretmenlere de canlı yayınla aktarıldı.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, oryantasyon programının açılışında yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “96 yıl önce Büyük Önder Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin ilk sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği ailesinin genel başkanı olarak yeni öğretmen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyerek söze başlamak istiyorum. Biz hep beraber kendimizi geliştirip daha yetkin bir nüfus yetiştirerek, daha kalkınmış bir Türkiye sevdası için mücadele ederek bu ülkenin motor gücü olup kaderini değiştirmeye talibiz. Hepiniz aramıza hoş geldiniz.”

Daha sonra kürsüye gelen Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Prof.Dr. Fatma Bıkmaz yeni öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında; “Biliyorum hepiniz heyecan içindesiniz, bu heyecanınızı da gönülden paylaşıyorum. Hepiniz zorlu süreçlerden geçip aramıza katıldınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Yeni bir okula yeni meslektaşlara özellikle de yeni bir okulun kültürüne uyum sağlamak deneyimli de olsanız zor bir süreç ve zaman alacaktır. Ancak unutmayın ki bugün ve bundan sonra sizlerle birlikte çalışarak, bilgi ve deneyimlerinizi paylaşarak bu uyum sürecinizi verimli bir çalışma dönemine hep birlikte dönüştüreceğiz.” diye konuştu.

TED Ankara Koleji Genel Müdürü Bilge Baki ise okulumuzun konferans salonunda düzenlenen oturumda göreve yeni başlayan öğretmenlere hitap etti ve şunları söyledi: “Kariyerinizin bu yeni bölümüne başlarken, benzersiz deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve bakış açılarınızı sınıflarınıza getirmenizi temenni ediyorum. Öğrencilerimizin sizlerin çok çeşitli öğretim stilleri ve yaklaşımlarından faydalanacaklarına ve katkılarınızla buradaki öğrenme ortamını zenginleştireceğinize olan inancım tamdır. Sizin farklılıklarınız bize değer katacaktır.

Eğitimde mükemmellik konusunda kaliteli eğitim anlayışına sahip ve köklü bir geçmişi olan okulumuza yeni katılan öğretmenlerimize sonsuz başarılar diliyoruz. TED Ankara Koleji'ndeki yolculuğunuz yeni başlıyor ve birlikte, okulumuzun bilinen mükemmellik standardını arttırarak sürdüreceğimizden eminim. Ailemizin bir parçası olmayı seçtiğiniz için teşekkür ederiz.”

Oryantasyon programı okul yöneticileri ve genel müdürlük yöneticileri ile tanışma, kampüs gezisi, müdürlük sunumları ve atölye çalışmalarıyla devam etti.

Göreve yeni başlayan tüm öğretmenlerimize bir kez daha ülkemizin “eğitim meşalesi” olan TED Ankara Koleji’ne hoş geldiniz diyor, okulumuzdaki ilk senelerinde başarılı ve ilham verici bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyoruz.

 

 

Son DüzenlenmePerşembe, 29 Ağustos 2024 11:14