Haberler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı Çoşkuyla Kutladık

IMG 0012 1

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesi için Samsun’a çıkmasının 104. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutladık.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Bülent Bağdatlı konuşma yaptı. Vakıf Başkanımız konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok önemli bir adım attığını vurguladı ve öğrencilerimize “Sevgili Genç Kolejiler; sizler gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlayarak, bayrağımızı her alanda bilimde, sanatta ve sporda en yükseğe çıkararak bayrağımızın daima dalgalanmasını sağlayacaksınız.” dedi.

Öğrencilerimiz Alin Deniz Öztürk ve Faik Yiğit Yalçın’ın sunduğu törenimiz, okul orkestramızın çaldığı ve korolarımızın seslendirdiği marşlarla devam etti. “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni öğrencimiz Can Harma senlendirdi, Elanur Kaya’nın okuduğu “Gençliğin Ata’ya Yanıtı”nı ise tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz tek yürek tekrar etti. Öğretmenlerimiz adına lise Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Oğuzhan Bozkurt, gençlik adına ise lise öğrencimiz Pelin Kartal, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Törende ortaokul öğrencilerimiz Zeynep Sena Hatipoğlu ve Sarp Aysal, “Bir Güneştir Mustafa Kemal” adlı şiiri seslendirdiler. Törende ayrıca anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin gösterileriyle Halk Dansları Topluluğumuzun gösterisi ilgiyle izlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenimiz Kolej Marşı ile son buldu.

Son DüzenlenmeCumartesi, 20 Mayıs 2023 12:11