Logo
Bu sayfayı yazdır

Okul Robotik Takımımız TEDMINATOR, VEX Robotics Ulusal Turnuvası’nda “VEX IQ Challenge Innovate” Ödülü’nü Kazandı

Okul Robotik Takımımız TEDMINATOR, VEX Robotics Ulusal Turnuvası’nda “VEX IQ Challenge Innovate” Ödülü’nü Kazandı

14 Ocak 2023 tarihinde TED Eskişehir Kolejinde düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 26 okul takımının katıldığı VEX Robotics Turnuvası’nda, Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerimiz Murat Kaya ve Özlem Kaya Kürekci rehberliğinde okulumuz adına yarışan robotik takımımız TEDMINATOR, “VEX IQ Challenge Innovate” Ödülü’nü kazandı. Okul takımımız bu ödül ile birlikte VEX IQ Competition Türkiye Ulusal Finalleri’ne de katılmaya hak kazandı.


“VEX IQ Challenge Innovate” Ödülü, yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bir robotik takımının etkili ve verimli bir strateji uygulama becerisini ödüllendirmektedir. Bu strateji içinde kaliteli bir robot üretme yeteneği, takım tarafından tasarlanan robotunun tasarım süreci, bu süreçte takım üyelerinin tuttukları Mühendislik defterleri, etkili bir oyun stratejisi geliştirme, ekip çalışması, etkili iletişim ve takımın geliştirdiği STEM projesinin, yarışmanın jüri üyeleri ile paylaşılarak savunulması değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeler sonucunda okul robotik takımımız TEDMINATOR, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan jüri tarafından “VEX IQ Innovate” Ödülü’ne değer bulunmuştur.


Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TEDMINATOR okul robotik takımında yer alan öğrencilerimiz:
İz Aydın (7R), Zeynep Özatay (7R), Aytuğ Daldaban (7M), Gökhan Küçükdemirkol (7U), Ela Balıkçıoğlu (7E), Tamer Tuna Taş (7J), Kaan Macit (7A), Fatma Zehra Aydın (7P), Talin Sadiye Menteş (7P), Ata Soylu (7K)

Son DüzenlenmeÇarşamba, 18 Ocak 2023 16:59
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000