Logo
Bu sayfayı yazdır

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına “Merhaba” Dedik

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına “Merhaba” Dedik

IMG 0082 

2022-2023 eğitim öğretim yılına 12 Eylül 2022 Pazartesi günü okullarımızda gerçekleştirilen açılış törenleriyle “Merhaba” dedik. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan törenlerde Okul Müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz konuşma yaparak yeni eğitim öğretim yılına ilişkin duygu, düşünce ve temennilerini dile getirdiler.

İlk tören, Ortaokul Tören Alanı’nda saat 8.45’te başladı. Ortaokul Müdürümüz Yılmaz Bal öğrencilerimize şöyle seslendi: “Sevgili öğrencilerim, her başlangıç yeni bir umuttur. Her umut yenilikleri, beklentileri ve heyecanı beraberinde getirecektir. TED Ankara Koleji öğrencisi olarak bu heyecanı duymanın, bu şansa sahip olmanın önemli bir ayrıcalık olduğunu lütfen unutmayınız. Bu şansınızı değerlendirirken öncelikle Atatürk ilke ve devrimleri ışığınız ve yol göstericiniz olacaktır.”

Geçen yılın 7. sınıflar 1.si, 8-Y sınıfı öğrencimiz Deren Bostan ise öğrencilerimiz adına konuşma yaptı.

Lise Kısmı’mızda gerçekleştirilen törende konuşma yapan Lise Müdürümüz Tamer Atacan, “Sevgili Kolejliler, her eğitim öğretim yılı kendi içerisinde yeni heyecanlar ve şüphesiz yeni deneyimler barındırır. 91 yıldır hep bu duygu ve düşünceyle bu ülkenin eğitimine katkı sunan bir okul olmanın haklı gururuyla hepimiz için güzel geçmesini umduğumuz yeni bir eğitim öğretim yılının daha ilk günündeyiz. Aileleriniz ve öğretmenleriniz olarak sizlerden beklediğimiz en önemli şeylerin başında; birbirine saygı duyan, birbirini anlamaya çalışan, sorunlarını konuşarak çözebilme becerisini ve yöntemlerini ilke edinmiş gençler olarak yetişmeniz gelmektedir.” diyerek eğitimciler olarak bu yolculukta öğrencilerimizin yol göstericileri olacaklarını ifade etti.

Lise törenimizde ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Fatma Sever ve okulumuzdan ikincilikle mezun olan Zeynep Özbek de konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

İlkokul Müdürümüz Azize Açıkalın eğitim öğretim yılı açılış konuşmasında, “Sevgili Kolejliler, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 91 yıllık köklü bir yapıya sahip okulumuzda bugün varlığınızla, seslerinizle sınıfları, koridorları doldurdunuz. Hepinizin gözlerine inançla, sevgiyle, umutla bakıyorum. Sizler bizim geleceğimiz, yarınlarımız, umudumuzsunuz. Bu yüzden bizim için çok ama çok değerlisiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün size seslendiği gibi “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.” dedi.

Törende sınıf öğretmenlerimizden Ebru Arıel ve İngilizce öğretmenlerimizden Selin İnal öğretmenler adına konuşmalarını yaptı. 4-İ sınıfı öğrencimiz Eda Kayrancı ise “İlk Tören” adlı şiiri okudu.

Anaokulu Müdürümüz Zeynep Melis Araç öğrencilerimize seslendiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Kıymetli öğrencilerimiz, uzun bir aradan sonra yeniden sizlerin sesi, enerjisi ve neşesiyle okulumuzun kapılarını açmanın ve sizleri kucaklamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bilgi ve eğlence dolu yolculuğumuza yeni anılar ekleyerek devam edeceğiz. Şunu biliniz ki bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkenize yararlı bir insan olarak yetiştirme gayreti içinde olacağız. 2022-2023 eğitim öğretim yılının hepimiz için başarı, mutluluk ve sağlıkla geçmesini diliyorum.”

A2 sınıfları adına 2 öğrencimiz, İngilizce olarak öğrencilerimize “Hoşgeldiniz” dedi. Ardından Anaokulu öğrencilerimiz İngilizce, Müzik ve Yoga öğretmenlerimizin eşliğinde şarkılar söyleyerek dans ettiler.

Törenlerin ardından okul zilinin çalmasıyla öğrencilerimiz, eğitim öğretim yılının ilk dersi için heyecanla sınıflarına girdiler.

Son DüzenlenmePazartesi, 12 Eylül 2022 13:46
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000