Haberler

90. Yıl Şöleni’mizde Doyasıya Eğlendik

IMG 9114

Okulumuzun 90. yıl kutlamaları kapsamında 29 Mayıs Pazar günü kampüsümüzde düzenlediğimiz 90. Şöleni’nde doyasıya eğlendik. Şölenimizde Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar ve Müzik Zümrelerimizce hazırlanan birbirinden renkli ve eğlenceli etkinlikler yer aldı. 

Öğrenci ve velilerimiz, hedef bulma, koca ayak, çuval, dart yarışı gibi oyunlar ve turnuvalarda yarıştılar. Ebru, fayans boyama, branda boyama gibi sanatsal faaliyetlerin de yer aldığı etkinlikte lise öğrencilerimizden oluşan müzik grupları ve okul orkestramız konser verdi. Dans gruplarımız ise gösterilerini sundular.

Lise öğrencilerimizin Görsel Sanatlar dersi kapsamında hazırladıkları "Sanat Sokağa İndi" sergisinde yer alan İklim Bienali adı 3 boyutlu gezici çalışma da oldukça ilgi gördü. Eserin üzerinde yer alan manifestoda küresel ısınma ve çevre sorununa şu ifadelerle dikkat çekildi: "Gezegenimizin hızlı bir şekilde ısınması, dünya genelinde hem insanları hem de doğayı tehdit etmeye hızla devam ediyor. Anlaşılıyor ki küresel ısınma ancak birlikte hareket ederek aşılabilecek bir sorundur. Hızlı ilerleyen ve büyüyen bu probleme karşı neredeyse etkili protesto aracı olarak sanatın dilini kullanarak ve sanat tarihinde önemli bir yere sahip olan İspanyol sanatçı Salvador Dali'den ilham alınarak kurgulanan, çöp potansiyeline dönüşmüş atık nesnelerden oluşan ve gezici hale getirilmiş bu hareketli çalışmada, sürekli tüketen ve kirleten insanoğlunun neden olduğu çevre sorunlarına dikkat çekilmek istenmiştir."

Son DüzenlenmePazartesi, 30 Mayıs 2022 08:12