Logo
Bu sayfayı yazdır

2021 IB Mezunlarımız Diplomalarını Aldı

2021 IB Mezunlarımız Diplomalarını Aldı

Ub1

 

2021 IB mezunlarımız 20 Eylül 2021 tarihinde Ata Sahne’de gerçekleştirdiğimiz törenle diplomalarını aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende IB Koordinatörümüz Serenay Tarhan Güler, Lise Müdürümüz Tamer Atacan, Genel Müdür Yardımcımız Ayşe Nalan Kaskan ve mezunlarımızdan Alptuğ Polatkan ve Deniz Köseyener konuşma yaptı.

“Eğitim geleceğe geçiş iznimizdir” diyen IB Koordinatörümüz, IB mezunlarımızın analitik düşünebilen, takım ruhuna sahip, sistematik, planlı çalışabilen, kişiliğine ve bilgisine güvenebilen gençler olarak mezun olduklarını ifade etti. Geçtiğimiz öğretim yılında IB Programı’na devam eden 113 öğrencimizden 108’inin IB bitirme sınavına girdiğini, 104’ünün diploma almaya hak kazandığını belirten Güler, IB mezunlarımızdan 50’sinin yurt dışı üniversitelerden kabul aldığını, 30’unun öğrenimlerine yurt dışında devam etmeye karar verdiğini, 71 mezunumuzun ise yurt içinde devlet ve vakıf üniversitelerine yerleştiğini söyledi.

Lise Müdürümüz Tamer Atacan, “Bugün sizlere baktığımızda hep birlikte yorulmanın, emek vermenin ne kadar güzel ve anlamlı olduğunu bir kez daha görebilmenin gururunu yaşıyoruz. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi 'Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için el birliğiyle çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur'. Bu okul çatısı altında aldığınız eğitimin ve Uluslararası Bakalorya Diploması’nın değerini hayatınızın bundan sonraki döneminde çok daha iyi anlayacağınıza eminiz.” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Genel Müdür Yardımcımız Ayşe Nalan Kaskan, okulumuzda IB Programı’nın 1999 yılından beri uygulandığına vurgu yaparak “Uluslararası Bakalorya Programı’nın 22. yılında mezun ettiğimiz öğrencilerimiz öyle bir süreci başarıyla geçtiler ki... Hepimizin tüm yaşamının alt üst olduğu, tüm değerlerinin alt üst olduğu, ezberlerimizi bozduğumuz bir dönemde, çocuklarımız bu başarıyı göstererek diplomalarını almaya hak kazandılar. Hatta ve hatta zaman hızlı geçiyor, üniversite sınav sonuçlarına göre de şu an üniversitelerde yerlerini buldular. IB Programı 21. yüzyıl yetkinliklerini öğrencilerimize kazandıran bir program” dedi.

IB Programını 45 tam puanla tamamlayan MF öğrencimiz Alptuğ Polatkan ve 40 puanla tamamlayan TM öğrencimiz Deniz Köseyener de konuşmalarında IB Programının kendilerine sağladığı kazanım ve yetkinliklerden bahsettiler.

Konuşmaların ardından mezunlarımız, şube sırasına göre çağrılarak Genel Müdür Yardımcımız Ayşe Nalan Kaskan, Okul Müdürlerimiz Tamer Atacan, Yılmaz Bal, Azize Açıkalın ve Zeynep Melis Araç ve Okul Aile Başkanımız Ayşe Kuzucu’nun ellerinden diplomalarını aldılar.

Pandemi döneminin zorluklarına rağmen hedeflerine ulaşmak için yılmadan çalışan tüm mezunlarımızı kutluyor, onları yetiştiren öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Son DüzenlenmeSalı, 21 Eylül 2021 08:36
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000