Logo
Bu sayfayı yazdır

16. IB GÜNÜ’NÜ REKOR KATILIMLA DÜZENLEDİK

16. IB GÜNÜ’NÜ REKOR KATILIMLA DÜZENLEDİK

Dünya çapında tanınan en önemli diploma programlarından biri olan Uluslararası Bakalorya (IB)’yi ülkemizde 1999 yılından beri başarıyla uygulayan TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisemiz, 17 Nisan 2021 Cumartesi günü, 16. IB Günü’ne çevrimiçi ortamda ev sahipliği yaptı. Bu yıl 3000 katılımcıyla rekor kıran etkinliğin açılışında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk da konuşma yaptı.

IB programındaki bilgi birikimi ve deneyimlerin paylaşılarak, öğretimin zenginleştirilmesi amacıyla ülkemizde her iki yılda bir farklı bir okul, IB Günü düzenleniyor. “IB Yolculuğunda Değişimi Benimsemek” temasıyla bu yıl Okulumuz tarafından 16.sı gerçekleştirilen IB Günü’nde, açılış, panel ve eş zamanlı 192  oturum yer aldı.

Açılışta Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk da konuşma yaptı

Türkiye’deki IB okullarında görev yapan yöneticiler ve eğitimciler bir araya geldiği IB Günü’nün açılışında sırasıyla Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Müdürü Sevinç Atabay, IB Türkiye Elçisi Dr. Jale Onur, Türkiye IB Okulları Temsilcisi Mine Erim, TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Arıkan, IB Dünya Okulları Direktörü Adrian Kearney ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk konuşma yaptı.

MEB Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk konuşmasında "Bugün dünyada iyi eğitim performansı sağlayan ülkeler, başarılarını geçmişten geleceğe köprüler kurarak ve bu köprünün de merkezine insanı alan kavramsal yaklaşımlar ve felsefelerle elde ediyorlar. Aslında IB de tam bununla ilgili.” dedi.

Genel Müdürümüz Sevinç Atabay ise açılış konuşmasında "Çocuklarınıza gelecek hazırlamayın, çocuklarınızı geleceğe hazırlayın.” vurgusunu yaparak "Salgın sürecinde bu üç kavramla yeniden tanıştık. Bağışıklık, yılmazlık ve çeviklik.” dedi.

Açılışın ardından Dr. Jale Onur ve Mine Erim’in moderatörlüğünde düzenlenen panelde MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, IB Uluslararası Üniversite Kabulleri Yöneticisi Paul Teulon, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Arıkan, IB Okul Müdürü Funda Cüceloğlu, IB yüksek lisans öğrencisi Göksu Kılıç ve IB mezun öğrenci Eren Güleç konuşmacı olarak yer aldı.

Öğleden sonraki eş zamanlı oturumlarda ise eğitimciler, önceden belirlenmiş altı alt başlıkta toplam 192 sunum gerçekleştirdiler. Eş zamanlı oturumların başlıkları ise şöyleydi: “Karma öğrenmenin güçlükleri ve yarattığı fırsatlar”, “İşbirliği ve Dayanışma”, “Akademik Dürüstlük”, “Değişime etik bir şekilde uyum sağlama”, “Çevrimiçi becerilere dayalı öğrenme ve öğretme”, “Uzaktan eğitim / Çevrimiçi öğrenmede değerlendirme”.

Son DüzenlenmeCumartesi, 17 Nisan 2021 16:05
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000