Haberler

4 Şubat Dünya Kanser Günü - Kararlıyım Yapacağım!

4 Şubat Dünya Kanser Günü ilk kez 2005 yılında, ülkemizin de yakın işbirliği içerisinde olduğu Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) tarafından düzenlenmiş ve sözü edilen kuruluş ile birlikte bazı sağlık ve sosyal sorumluluk kuruluşları, milyonlarca ölüme neden olmakla birlikte aslında önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olan kansere karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmişlerdir.

Okulumuz 11. L sınıfı öğrencilerinden Irmak Sözen’in rehberliğinde, öğrencilerimiz Ilgın Cömert, Özden Duru Çiftçi ve Remzi Efe Gülçek,  kanserin ne olduğu, nasıl ve hangi etkenlerle oluştuğu, kanserin nasıl önlenebileceği, kanseri yenmede azim ve kararlılığın ne kadar önemli olduğu, bununla birlikte olumlu düşünmenin hastalıkla baş etmede sahip olduğu etki gibi başlıklara değindikleri sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında bir video hazırladılar. Videoda  Dünya Kanser Günü’nde neler yapıldığına da değinen öğrencilerimiz konuyla ilgili hepimizin dikkatini çekmek ve bizlerin farkındalık düzeyini artırmak adına uğraş verdiler.

Velimiz Meltem Oktav ise kanseri yenen güçlü bir kişi olarak öğrencilerimize destek vermekle birlikte “Kanser yenilmez değildir. Yeter ki kararlı ve güçlü olalım.” diyerek Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü’nün (UICC) bu yılki sloganı olan “Kararlıyım, yapacağım!” hareketine dikkatimizi çekmişlerdir.

“Erken teşhis kanseri önler.” sloganı gibi hızlı ve güçlü bir biçimde yayılması beklenen, azim ve kararlı olmanın her türlü güçlüğün üstesinden geleceğine dair duyulan inancı pekiştiren bu etkili deyişe biz de katılıyor, tüm hastalara şifa dilerken kansere karşı umutsuz değil güçlü olalım diyoruz.

Kanser bizden güçlü değildir!

 

Son DüzenlenmePerşembe, 04 Şubat 2021 09:08