Logo
Bu sayfayı yazdır

Dil Bayramı Etkinlikleri Kapsamında Prof. Dr. Sami Selçuk'la Dil Sevgisini Konuştuk

Dil Bayramı Etkinlikleri Kapsamında Prof. Dr. Sami Selçuk'la Dil Sevgisini Konuştuk

sami selçuk

Dil Bayramı kutlamaları çerçevesinde okulumuz Lise kısmı öğrencileri dil bilinci, dil duyarlığı oluşturmak amacıyla Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından Prof. Dr. Sami SELÇUK ile çevrimiçi ortamda buluşturuldu.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Sayın Fatma SEVER açılış konuşmasında Prof. Dr. Sami SELÇUK’u öğrencilere tanıtırken onun çalışmalarını, yayınlarına bakıldığında dile olan duyarlığını, “önce dil” deyişini, bir ulusun kaderinin dil ile belirleneceğine olan inancını vurguladı. Okul Müdürü Sayın Sedef Eryurt da konuşmasında dil sevdalısı Sami SELÇUK’u Kolejliler ile buluşturmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 Kolejlilere anadil bilinci ve duyarlığıyla seslenen Prof. Dr. Sami SELÇUK, yaşamı boyunca edindiği deneyimlerden ve gözlemlerinden yararlanarak Türkçenin ana kaynağa dönüşünün önemini anlattı. Meslek yaşamından verdiği zengin örneklerle dilin anlaşıldığı kadar anlatıldığını altını çizdi. Türkçenin zenginliğini, yaratıcı gücünü vurgulayan SELÇUK, insanın ancak kendi dilinde yaratıcı olabileceğini belirtti. Sayın Prof. Dr. Sami Selçuk ‘a öğrencilerimize kattıkları için teşekkür ederiz.

Son DüzenlenmeCuma, 25 Eylül 2020 16:12
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000