Logo
Bu sayfayı yazdır

Oğuz Atay Anısına Düzenlediğimiz V. Öykü Yarışması Sonuçlandı

Oğuz Atay Anısına Düzenlediğimiz V. Öykü Yarışması Sonuçlandı

IMG 9354

Türk romanının geleneksel yapılarını kıran gerek diliyle gerekse tekniğiyle ilklerin öncüsü olan 1951 mezunumuz Oğuz Atay anısına düzenlediğimiz TED Okulları Liseler Arası V. Oğuz Atay Öykü Yarışması sonuçlandı.

Oğuz Atay’ın gençler tarafından tanınmasını, okunmasını sağlamak, gençleri okuma yazmaya özendirmek ve geleceğin yazarlarının yetişmesine destek olmak amacıyla düzenlenen yarışma bu yıl, “Ben Buradayım; Sevgili Okuyucum Sen Neredesin?” başlığı altında düzenlendi.

Öykü yarışmasının Ön Seçici Kurul Üyeliğini; Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenlerimizden Zühal Baloğlu, Müge Atacan, Işıl Çırakoğlu, Başak İngin, Betül Buzluk, Emine Taş, Fatma Sever, Abdullah Şahin, Şule Kaynar, Emine Gültekin’in, Seçici Kurul Üyeliğini; Araştırmacı Yazar Adnan Binyazar, Prof. Dr. Sedat Sever, Öğr. Gör. Yazar Gürsel Korat, Hakan Bıçakcı, Doç. Dr. Tuğba Çelik yaptı.

Yarışmanın ödül töreni, 16 Ocak 2020 tarihinde Lise Kısmı Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Sedat Sever, Doç. Dr. Tuğba Çelik ve dereceye giren TED Okulları öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı.

Ödül töreni öncesinde edebiyatımızın kilometre taşlarından Oğuz Atay’ın hayatı ve yapıtlarını anlatan bir sunum ve konuşmalar yer aldı.

 V. Oğuz Atay Öykü Yarışması’nda

 Birincilik Ödülü: “Saat Çalar” adlı öyküsü ile TED İstanbul Koleji öğrencisi Sude Kınık

İkincilik Ödülü: “Yasemin Koparılır mı Hiç?” adlı öyküsü ile TED Hatay Koleji öğrencisi Görkem Yiğit

Üçüncülük Ödülü: “Helena’nın Gözleri” adlı öyküsü ile TED Malatya Koleji öğrencisi Feridun Balaban ve

“Su Damlaları” adlı öyküsü ile TED Ankara Koleji öğrencisi Ayşe Deniz Karabey’e verildi.

Son DüzenlenmePerşembe, 16 Ocak 2020 12:32
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000