Logo
Bu sayfayı yazdır

Atamızı Özlemle Andık

Atamızı Özlemle Andık

Büyük Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde Okullarımızda düzenlenen eş zamanlı törenlerle özlemle andık. 10 Kasım sabahı saat 9'u 5 geçe bayrakları yarıya indirerek Atamızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşımızı söyledik.

Anaokulumuzda “Atam Sen Rahat Uyu” marşı ile başlayan törenimiz “O Bir Işıktır”, “Atam Atam Mustafa Kemal Paşam” sunumları ile devam etti. İzindeyiz Yüce Atam Marşını ve Atatürk şiirini öğrencilerimiz hep birlikte seslendirdiler.

Ata’ya saygı yürüşü ile başlayan İlkokul’daki anma programımızda öğretmen ve öğrencilerimiz günün anlam ve önemine değinen konuşmalarını yaptılar. Söz Koromuz “Mustafa Kemaller Ölmez” adlı oratoryoyu başarıyla sundu.

Ortaokul söz koromuzun “Atatürk’ü Yaşatmak” adlı oratoryosunu, koromuzdan marşlar ve solo performanslar izledi. Atamızın en sevdiği halk dansı olan Zeybek, orkestradan türküler ve marşlarla devam eden tören, saygı geçişiyle son buldu.

Lise Kısmımızdaki törende şiirler ve konuşmalar yer aldı. Atatürk’ü anma töreni, Lise Çoksesli Koromuzun söylediği marşlar ve saygı geçişi ile sonlandı.

Öğrenci ve öğretmenlerimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini anlamak, en büyük eseri Cumhuriyeti ve devrimlerini korumak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olduğumuzu bir kere daha kararlıkla dile getirdiler.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Ağustos 2021 08:45
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000