Logo
Bu sayfayı yazdır

Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyetimizin 96. yılını Okullarımızda düzenlenen törenlerle velilerimiz ve mezunlarımızın da katılımıyla büyük bir coşkuyla kutladık. 29 Ekim sabahı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenlerde öğrencilerimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını kararlılıkla dile getirdiler.

Lise Kısmımızda Okul Müdürümüz Sedef Eryurt yönetim şekli olarak Cumhuriyet’in erdemlerine değindiği konuşmasında gençlere şöyle seslendi: “Sevgili Kolejliler, Ulu Önder Atatürk’ün istek ve yönlendirmeleriyle kurulmuş bir okulun öğrencileri olarak her koşulda Atatürkçü, cumhuriyet değerlerine sahip bireyler olma misyonunu yaşamınız boyunca taşımalısınız. Cumhuriyeti yaşatacak ve yüceltecek olan siz değerli gençlerin bilimsel düşünceye açık, toplumsal ve evrensel sorunlara karşı duyarlı, aydın bireyler olarak yetişmesi biz eğitimcilerin en büyük hedefidir. Unutmayınız ki geleceğe yön veren sizlersiniz.  Emanetinize sonsuza dek sahip çıkacağınıza inancımız sonsuzdur. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” Öğretmenler adına Kimya Öğretmenimiz Pınar Özmen konuşma yaptı. Okul korosundan marşlar, öğrencimizin konuşması, okunan şiir, vals ve  zeybek gösterisi ile devam eden Lise Kısmı törenimiz, hep birlikte söylenen marşlarla son buldu.

Ortaokul törenimizde Okul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan gençlere seslendiği konuşmasında “Türk Milleti’nin karakterine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir.” anlayışıyla bizlere bırakılmış bu değerli mirasın, sonsuza dek korunması ve yaşatılması, gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak siz gençlerimizin en önemli görevidir. TED Ankara Koleji’nin bilinçli ve sorumluluk sahibi öğrencilerinin bu görevi en iyi şekilde yapacağına inanıyoruz ve sizlere güveniyoruz.” dedi. Öğretmenler adına Türkçe Öğretmenimiz Ekin Yılmaz konuşma yaptı. "Atamızın İzinde Cumhuriyet Yolunda" adlı söz korosuna, Okul Koromuz marşlarla, halk oyunları ekibimiz gösterileri ile eşlik etti. Lirik dans ve drama gösterisi ile devam eden tören, öğrencimizin günün anlam ve önemine değinen konuşması ve orkestradan marşlarla sona erdi.

İlkokul törenimizde Okul Müdürümüz Melek Kocatüfek konuşmasında, “Emanetin emanetimizdir Atam! Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik anlayışından ödün vermeden, bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmadan ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkarak Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu koruyacağımıza ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz!” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.  Öğretmen ve öğrenciler adına yapılan konuşmaların ardından söz korosu “Cumhuriyet” adlı oratoryoyu sundu. 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin okudukları şiirle devam eden tören, halk dansları topluluğumuzun gösterisi ile renklendi, hep birlikte coşkuyla söylenen marşlarla noktalandı.

Anaokulu Müdürümüz Nazlı Deniz Yiğit  törende yaptığı konuşmada " Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış vazgeçilmez bir değerdir. Bu kıymetli armağanı korumak hepimizin görevidir.  TED Ankara Koleji 88 yıldan beri Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkacak bireyler yetiştirmeyi misyon edinmiştir. Cumhuriyet meşalesinin aydınlattığı yolda gururla ilerliyoruz… Çünkü; Cumhuriyet özgürlük demek! Cumhuriyet insanca yaşamak demek! Cumhuriyet mutluluk demek!" dedi. A2 sınıflarımızın hazırlayıp sunduğu tören marşlarla başladı. “29 Ekim” oratoryosunun ardından yine marşlarla devam eden tören, İlelebet Cumhuriyet ve Kolej Marşı’nın söylenmesi ile son buldu.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Ağustos 2021 08:45
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000