Logo
Bu sayfayı yazdır

İKLİM GREVİNDE “YA SIFIR KARBON YA SIFIR GELECEK” DEDİK

İKLİM GREVİNDE “YA SIFIR KARBON YA SIFIR GELECEK” DEDİK

20-27 Eylül tarihleri arasında dünyanın dört bir yanında “Sıfır Gelecek” adı altında gerçekleşen iklim grevlerine Türk Eğitim Derneği’ne bağlı 40 okulun 32 bin öğrencisiyle yine aynı kararlılıkla destek verdik.

İklim değişikliğine karşı mücadele için Greta Thunberg’in öncülüğü ile başlayan okul boykotlarını, 20 Eylül’de her TED Okulu yine kendi bünyesinde gerçekleştirdi. ‘Ya sıfır karbon ya sıfır gelecek” diyerek iklim acil durumu ile ilgili farkdındalık yaratmayı amaçlayan 32 bin genç aktivist, herkesi yaşanılır bir dünya için sıfır karbonlu geleceğe yönelik sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

İklim grevinde anaokulundan lise düzeyine 6000 öğrenci, hazırladıkları poster ve pankartlarla Okulun Stadyumda toplanarak gösteri yaptı. Öğretmenler, çalışanlar, veliler ve mezunlar da öğrencilere destek için boykota katıldı.

TED Ankara Koleji’nin öğrenci sözcüsü okuduğu iklim bildirisinde “Bugün, burada, TED Ankara Koleji Vakfı Okulları öğrencileri olarak toplanmamızın sebebi, tüm dünyayı ve çevreyi tehdit eden bir afet olan iklim değişikliğine ve olumsuz sonuçlarına farkındalık uyandırmaktır. Amazon Ormanları aşırı sıcak havaya maruz kalıyor, buzullar her yıl 350 milyon ton kadar eriyor ve karbondioksit oranları artık sağlık sınırlarını aşıyor. Tüm bunlar yanı başımızda olup biterken acaba kendimize nerede yanlış yaptığımızı soruyor muyuz? Bunun nedeninin ülkemiz ve dünyamız için elle tutulur bir sonuca ulaşamamamız olduğunu düşünmekle birlikte artık yerimizde saymanın yerine gerçek anlamda harekete geçip önce kötüye giden durumumuzu durdurmak daha sonra da gelişme odaklı çalışmalarımızı sürdürmek için ilgili bakanlıkları, belediyeleri, medya kuruluşlarını, iş insanlarını göreve çağırıyoruz.” dedi.

Atmosferdeki güvenli karbon üst sınırı olan 350 ppm oranına dikkat çekmek için öğrenciler, 350 bisikletle kampüs turu attılar. İklim grevi okul orkestrasının konseri ve dans gruplarının gösterileri ile daha da renklendi.

Grev sosyal medyadan #tedokullariiklimicingrevde #iklimicinokul #FridaysForFuture #sıfırgelecek #climatestrike #september20 #20eylül #seniniklimin #actnow hashtag’leri ile de paylaşıldı.

Hafta boyunca ayrıca Okulumuzun Spor ve Sanat Merkezi’nde  Avrupa Birliği – Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği kapsamında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi çerçevesinde Weglobal konsorsiyumu tarafından düzenlenen “Senin İklimin Fotoğraf Sergisi” ziyaret edilebilecektir.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Ağustos 2021 08:47
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000