Haberler

Söz Oyunları Yarışması 6. Sınıf Öğrencileriyle Gerçekleştirildi

Türkçe Zümresi tarafından düzenlenen  “Söz Oyunları” adlı sözcük, deyim , atasözleri, şarkı ve resfebe kategorilerinden oluşan bilgi yarışmasının yarı finali 18 Nisan 2019 Perşembe günü Ortaokul Konferans Salonu’nda, finali ise 24 Nisan 2019 Çarşamba günü Hi-tech salonundan canlı yayınla gerçekleştirildi. 

6. sınıflar arasında yapılan bu yarışma, tüm sınıflara uygulanan Kahoot çalışması ile şubat ayında başladı. Kendi sınıflarının birincileri olan toplam yirmi dört öğrenci, 12 Mart 2019 Salı günü gerçekleşen ikinci eleme turu ile on altı kişi kalarak yarı final için yarışmaya hak kazandılar.

Yapılan kura çekimiyle farklı sınıflardan öğrencilerin takım olmaları sağlandı. Dörder öğrenciden oluşan dört takım, 18 Nisan 2019’da Ortaokul Konferans Salonu’nda bir araya geldi.

6. sınıf öğrencilerinin de izleyici olarak katıldığı yarı finalde “Kelimeciler, Süper Dörtlü, Dehalar, Sözcüler” isimleriyle yarışan takımlarımız; yarışmanın ilk bölümde 2018-2019 eğitim öğretim yılının başından itibaren öğrendikleri sözcük, deyim ve atasözlerini kapsayan ve zorluk derecelerine göre farklı puanları olan soruları yanıtladılar. İkinci bölümde ise yine farklı kategorilerdeki soruları en hızlı şekilde yanıtlamaya çalıştılar.

Yarı finalin sonunda “Süper Dörtlü” ile “Dehalar” finale katılmaya hak kazandı. Öğrencilerin katılım belgeleri, Ortaokul Müdürü Sayın Ayşe Nalan Kaskan  tarafından verildi. 

Yarışmanın final aşaması, 24 Nisan 2019 Çarşamba günü dokuzuncu ders saatinde Hi-tech salonundan canlı yayınla tüm 6. sınıf öğrencilerine izletilerek gerçekleştirildi. Bütün yıl boyunca öğrendiklerini bilgi, hız, heyecan ve takım ruhu ile pekiştiren takımlarımızdan “Dehalar” en yüksek puanı alarak yarışmanın birincisi oldular. 

    

    

 

 

Son DüzenlenmePerşembe, 02 Mayıs 2019 12:03